A tervek szerint november elején nyit majd a Veszely Csárda

2017. szeptember 13. 10:04 | behir

Az előzetes ütemterv szerint halad a Veszely Csárda felújítása, így november első napjaiban megnyithatják azt az éttermet, amelynek hajdani elődje már a 19. században is működött – tudtuk meg Kopp Mártontól, a tulajdonos Kopp Export Import Kft. gazdasági vezetőjétől.

Szinte nincs is olyan ember Békéscsabán és környékén, akinek ne fűződne valamilyen emléke a Veszely Csárdához. Családi, munkahelyi összejövetelek, baráti ünnepségek, esküvők helyszíne volt egykor a csárda, éppen ezért sokan néztük aggódva, hogy vajon megújul, vagy az enyészeté lesz az épület. Az utóbbi hónapokban az arra járók megnyugodva vették tudomásul, hogy megszépül a csárda.

Kopp Márton elmondta, hogy idén márciusban kezdték az átalakításokat, és mivel statikai problémákba ütköztek, komoly megerősítést igényelt az épület. Jelenleg azonban már a belső munkálatoknál tartanak, és hamarosan elkezdik a bútorok és a konyhai kellékek beszerelését. A szakember kiemelte: a csárdát közel 260 férőhelyesre tervezték, a személyzet pedig mintegy húsz főből áll majd. Arról is beszélt, hogy az étlapon keveredni fog a hagyományos és a modern konyha.

– Ez a hely 19. században nyílt meg először klasszikus csárdaként, így mi is ragaszkodunk a csárda gyökerét jelentő étlaphoz, a hagyományos csárdaételekhez. Azonban tudjuk jól, hogy haladni kell a korral, így a csárdaételeket újragondoljuk, és olyan köntösbe öltöztetjük, ami a mai kor szellemének teljesen megfelel  - jegyezte meg Kopp Márton.

 

 

 

 

További programok »

Itthon

A gyulai Kultúr Cafe 48 csokorba szedi a zenekarok élő koncertjeit

A 90-es évek legendás Undergrund helyszíne, a 48-as Club gyökereiből táplálkozó és az elmúlt években Kultúr Cafe Klub néven zajló programsorozat szervezői ugyan most nem hozhatják el a hazai együtteseket Gyulára, viszont a zenei palettát folyamatosan nyomon követve csokorba szedik a zenekarok élő, online koncertjeit.
13:09
FEL