Családok és baráti társaságok gyúrták a kolbászt a Szlovák Kultúra Háza udvarán. A csapatok a házi receptjeik alapján fűszerezték a csabai finomságot.
– Saját recept alapján készítjük a kolbászt, a szokásos 40-60 hús-zsír aránnyal. A fűszerezés pedig titkos recept alapján történik – fogalmazott Krizsán István.
A Fényes és Térsége Egyesület tagjai nagy örömmel fogadták a Csabai Szlovákok Szervezetének meghívását a programra.
– Hagyományos csabai, fényesi kolbászt készítünk a titkos receptünk alapján, amelyet már hosszú évek óta alkalmazunk – osztotta meg Kiszelyné Bencsik Éva az egyesület tagja. Hozzátette: mióta egyre többen nyugdíjasok az egyesületnél, rendszeresen járnak ilyen jellegű rendezvényekre.
Minden résztvevő csapat kiderkorálta a sátrát, továbbá díszeket is készítettek, ezzel színesítve asztalukat. A Csabai Szlovák Vásár délelőtti programjairól ide kattintva olvashat bővebben.