A stílus örök – Schiffer Miklós tartott előadást Békéscsabán

2024. február 22. 10:07 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviseletének vendége ezúttal Schiffer Miklós volt. A neves divat- és stílustanácsadó teltház előtt beszélt az érdeklődőknek a divat és a stílus viszonyáról, illetve arról, hogyan lehet valaki a hétköznapokban stílusos. A keddi előadás második részében a stílus és a politika kapcsolatáról is szó esett.

Az MCC békéscsabai képviselet-vezetője köszöntőjében kiemelte: a Mathias Corvinus Collegium egy szellemi műhelyként működik, ezért a gyermekek és a fiatalok tehetséggondozása mellett igyekeznek a legkülönfélébb programokat biztosítani az érdeklődőknek.

– Az MCC az a hely, ahol Békéscsabán olyan emberekkel találkozhatunk, akiket egyébként csak a tévéből vagy a könyvekből ismerhetünk. Nagy megtiszteltetés számunkra, amikor különleges emberek érkeznek hozzánk, és hogy olyan előadásokat tudunk ide elhozni, amelyeket egyébként csak Budapesten láthatunk – emelte ki  Mittag Mónika.

Schiffer Miklós egy Coco Chanel idézettel kezdte előadását, miszerint “A divat változik, a stílus örök”. Hozzátette: ez az alapvetés, amit mindig szem előtt kell tartani, ha valaki stílusos megjelenést szeretne. Ez utóbbi nélkülözhetetlen a méltóságteljes megjelenéshez, amely a szakember véleménye szerint társadalmi státusztól függetlenül fontos a hétköznapokban. 

– Hangsúlyozom, hogy mindez abszolút nem a pénzről szól. Tehát amikor a magasabb társadalmi státuszt emlegetjük, akkor az emberek fejében egyből az a gondolat fogan meg, hogy akkor biztosan sokba kerül. Azt gondolom, hogyha valaki kitalálja magát, akkor egy farmerben vagy fehér ingben és egy vászon cipőben is lehet stílusa, és egy méregdrága kosztümben vagy csináltatott öltönyben is kiviláglik, ha nincs. Ez tehát egy belső attitűdje az embernek – mondta el a divat- és stílustanácsadó. Giorgio Armanit idézve hozzátette, hogy a stílus tanulható egy bizonyos szintig, ami azt jelenti, hogy nem lesz mindenkiből stílusikon, de a mindennapokban lehet stílusos a megjelenése.

A keddi előadás második részében a stílus és a politika kapcsolatáról is szó esett.

 

Galéria

További programok »

FEL