A rendőrség mosdójában szabadult volna a kristálytól

2016. szeptember 5. 06:38 | Fekete Kata

A Békés Megyei Főügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kezdeményezte annak a két nőnek az előzetes letartóztatását, akik szarvasi lakásukon új pszichoaktív anyagnak minősülő „herbált” és „kristályt” árultak.

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy a 66 éves békésszentandrási illetőségű, de Szarvason élő nő és 33 éves lánya a szarvasi házukban hosszabb ideje új pszichoaktív anyagnak minősülő „herbált” és „kristályt” árultak. A gyanúsítottak rendszeresen vásároltak új pszichoaktív hatóanyagot tartalmazó bódító anyagokat egy békéscsabai férfitől, aki azokat lakóhelyén, egy békéscsabai ingatlanban állította elő. Itt a rendőrség korábban egy kisebb droglabort számolt fel. A gyanúsítottak a megvásárolt anyagot a szarvasi lakásukon kisebb adagokra osztották és azt az őket lakásukon felkereső fogyasztóknak továbbértékesítették. A gyanúsítottak szeptember 1-jén buktak le, amikor a rendőrség által foganatosított házkutatás során 13 gramm „kristályt” és 92 gramm „herbált” foglaltak le a házukban. Az őrizetbe vételt követően, a rendőrautóban az idősebbik gyanúsítottól további 83 gramm zöld növényi törmelék került elő, illetőleg a gyanúsított a Szarvasi Rendőrkapitányság mellékhelyiségében 34 gramm kristályos anyagtól próbált meg megszabadulni.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert alappal volt feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével vagy megsemmisítésével, illetőleg a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, a bűntársakkal történő összebeszéléssel a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék, másrészt a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

 

FEL