"Kristályt" árult a nemrég Békésen elfogott testvérpár, vádat emelnek ellenük

2021. július 28. 10:48 | behir.hu

A Békési Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem miatt kezdeményezte egy mezőberényi illetőségű testvérpár – egy 43 éves férfi és egy 35 éves nő – letartóztatását, akik 2020 szeptembere és 2021 februárja között úgynevezett „kristállyal” üzleteltek.

A kábítószernek minősülő anyagot a testvérpár férfi tagja szerezte be, majd a drog tovább értékesítését a nő bonyolította le békési lakóhelyén – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében. A házban és a férfi kocsijában is foglaltak le a rendőrök kábítószergyanús anyagokat. A férfit korábban a bíróság hasonló jellegű bűncselekmény – új pszichoaktív anyaggal visszaélés – miatt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, de ez sem tartotta vissza attól, hogy ismét ilyen jellegű bűncselekményt kövessen el.

Az indoklás szerint a kényszerintézkedést azért kezdeményezték, mivel megalapozottan feltehető volt, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével vagy a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítenék, illetőleg a férfi esetében a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását.

További programok »

FEL