Herbált” és „kristályt” árult, előzetesbe került

2016. szeptember 30. 10:10 | Varga Diána

A Békéscsabai Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélésének bűntette miatt kezdeményezte annak a 24 éves békéscsabai férfinak az előzetes letartóztatását, aki Békéscsabán „herbált” és „kristályt” árult. 

A gyanúsított 2016. június 20-át megelőzően rendszeresen vásárolt új pszichoaktív hatóanyagot tartalmazó bódító anyagokat egy békéscsabai – jelenleg már előzetes letartóztatásban lévő – férfitől, aki azokat Berzsenyi utcai lakóhelyén állította elő. Itt a rendőrség 2016. június végén egy kisebb droglabort számolt fel. A gyanúsított a megvásárolt anyagot kisebb adagokra osztotta és továbbértékesítette. Vannak bizonyítékok arra is, hogy a gyanúsított kiskorúaknak adott el a drogból - adta hírül a Békés Megyei Főügyészség.

A közlemény szerint a kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert alappal volt feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével vagy megsemmisítésével, a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné, de a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

FEL