Emberölési kísérlettel vádolják a szarvasi késelőt

2019. július 15. 14:02 | behir

A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte egy 35 éves büntetett előéletű szarvasi férfi letartóztatását, aki pénteken éjszaka egy szarvasi kocsma előtt késelt meg egy másik férfit.

A gyanúsított július 12-én este egy szarvasi sörözőben italozott, de időközben elfogyott a pénze, így azt kérte a söröző pultosától, hogy az egyik – az este folyamán már részére hitelező – vendég számlájára írja fel a fogyasztását. Mivel ez a vendég már távozott és arról, hogy a gyanúsított ihat a számlájára, nem szólt a pultosnak, a gyanúsított kérését megtagadta a felszolgáló és nem szolgálta ki – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményéből.

A gyanúsított ezen feldühödve szidni kezdte a pultost , majd távozott a szórakozóhelyről, miközben azt kiabálta, hogy felrobbantja a sörözőt. Távozás közben a férfi a bejárat mellett találkozott a pultos élettársával, a későbbi sértettel, akivel szintén kötekedni kezdett, verekedni hívta, a szóváltást dulakodás követte, mely közben a gyanúsított elővett egy 9 centiméter pengehosszúságú csontozó kést, és azzal hasba szúrta a másik férfit.

A férfit a közelben állók lefogták és kicsavarták a kezéből a kést, a gyanúsítottnak azonban sikerült kiszabadulni és elmenekült a helyszínről. A sértett a szúrás következtében olyan súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, amely életmentő műtét nélkül a halálához vezetett volna.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

">

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Itthon

Békéscsabai fiatalokat támogatott a város

Aláírták szerződéseiket azok a fiatalok, akik a „Békéscsaba hazavár!” önkormányzati támogatásban részesültek. A pályázatban a helyi önkormányzat hallgatói ösztöndíjjal, valamint a már végzett diákokat életkezdési támogatással segíti.
16:36
FEL