A Pszicho átiratát a Jókai színházban állították színpadra

Az Alfred Hitchcock rendezésében ismertté vált Pszicho átiratát mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház március elsején.  A hátborzongató thrillert, Pozsgai Zsolt színpadi átdolgozásában, Koltay Gábor, Balázs Béla-díjas érdemes művész rendezésében láthatja a közönség

 

 

A történet szerint egy szökésben lévő lány egy útszéli motelben talál menedéket. A darabban a lányt Maryt majd később annak ikertestvérét Leilat, Boldog Ágnes színészhallgató alakítja.

“Nagyon izgalmas feladatot jelentett az egymástól teljesen különböző két lány karakterének megformálása. Közben meg kellett találni azokat a pontokat,  gesztusokban, hangsúlyokban amelyekben ők hasonlítanak, hiszen egy vérből egy családból származnak” – mondta Boldog Ágnes.

A filmirodalom és a színházi irodalom egyik legnagyobb szerepét, Norman Bates személyét, Gulyás Attila színművész  alakítja. “Nagy kihívás volt számomra a gyermekkorában molesztált férfit alakítani, aki a szexualitással felnőtt korában nem tud mit kezdeni és ebbe teljesen beletébolyodik” – fogalmazott a főszereplő.

Az édesanyát alakító Kovács Edit  színművész számára lelkileg volt nehéz a szerep megformálása.

–  Mindenki életében nagyon fontos és meghatározó szerepet játszik az anya, és általában ehhez kellemes érzés is társul, ebben az esetben azonban ez eltorzul. A szerep legfontosabb üzenete a néző számára az, hogy jó lenne ha belegondolnánk abba is, hogy hogyan szeretjük a másikat, mert ez nagyon fontos dolog – mondta Kovács Edit.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

A világhírű filmet színpadra állítani nagyon nagy kihívás volt, hiszen a legismertebb zuhany jelenetre szinte mindenki emlékszik – mondta Koltay Gábor. A rendező hozzátette: a színészekkel együtt úgy döntött, hogy nem szeretnék a filmet lemásolni, hanem a stúdiószínház adta lehetőségeket felhasználva saját feldolgozást alkotnak.

Koltay Gábor kiemelte: nagy élmény volt számára a másfél hónapos próbafolyamat mert együtt gondolkodott a színészekkel akiknek az alakításával maximálisan elégedett. Hozzátette: olyan bonyolult pszichológia folyamatok zajlanak a az emberi lélekben amelyeket meg kell érteni és ki kell beszélni. Elvesznek az életünkből azok az értékek amelyek igazán fontosak. Tele vagyunk emberi fájdalommal ki nem mondott sérelmekkel amelyek később komoly személyiségsérülésekhez vezetnek. Azt  szeretném ha a nézők az előadásról hazatérve is elbeszélgetnének ezekről a témákról – hangsúlyozta a rendező.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,