A nemzetiségi önkormányzatokkal találkozott a városvezetés Békésen

2020. január 23. 14:10 | behir

Kíváncsi a helyi nemzetiségi önkormányzatok munkájára az önkormányzat, ezért ma találkoztak a város vezetői a békési nemzetiségi képviselőkkel.

Január 21-én ült le eszmecserére a békési önkormányzat Humán és Szociális Bizottsága a négy nemzetiségi önkormányzattal, akik a képviselő-testület január végi ülésén adnak tájékoztatást a 2019-ben végzett munkájukról. Előzetesen a kéréseket, feladatokat beszélték át.

A négy beszámolót Kovács Gusztáv (roma), Feledi János (szlovák), Takács Istvánné (német) és Simon Éva (román) önkormányzati elnök ismertette a politikusokkal.

Mucsi András bizottsági elnök elmondta: a város jobban be szeretné vonni a nemzetiségi önkormányzatokat a helyi programokba és a találkozó célja annak megtudakolása volt, hogy miben tud segíteni az önkormányzat a programjaikban. Egyúttal jelezte, hogy a következő találkozó a helyi egyházakkal lesz.

Vidáné Endrődy Ildikó bizottsági tag elismerő szavakkal méltatta a négy testület munkáját és külön örült, hogy végre a roma önkormányzat is tartalmas anyagot adott be. Egyúttal meghívta őket a város gasztronómiai rendezvényeire, például a kolbászvigalomra.

Kovács Ildikó bizottsági tag azt kérte, hogy jobban hirdessék meg a nemzetiségek programjait, hogy többen el tudjanak menni és jelezte, hogy jó városi rendezvényeket lehet a kisebbségek köré építeni a városban.

Polgár Zoltán, Békés város alpolgármestere támogatásáról biztosította a megválasztott nemzetiségi képviselőket és jelezte, hogy be kívánja vonni őket a városi nagyrendezvényekbe is. A nemzetiségeket jelentős tényezőnek nevezte Békés életében, a nemzetiségi önkormányzatok több száz regisztrált nemzetiségi választót képviselnek.

Forrás: Békési Polgármesteri Hivatal

További programok »

Itthon

Dr. Kulcsár László: Az élelmiszer hosszú távon biztosított Békés megyében

Hazánk önellátottsága mintegy 120 százalékos az alapvető élelmiszerekből. A mostani veszélyhelyzetben különös jelentősége van ennek. A hazai és ezen belül a Békés megyei agrárgazdasági szereplők biztosítják a lakosságnak az élelmiszereket.Többek között erről is beszélt közleményében dr. Kulcsár László, a MAGOSZ országos alelnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei elnöke.
10:19
FEL