A világháborús hősökre és áldozatokra emlékeztek Békésen

2021. november 1. 12:47 | Papp Ádám Sándor

A hagyományokhoz hűen az első és második világháborúban elesett hősök és áldozatok tiszteletére tartottak megemlékezést Békésen, november elsején.

Mint minden évben, úgy idén is a város első és második világháborús szobránál emlékeztek a békésiek a nagy háborúkban elesett hősökre és áldozatokra. Az esemény az egyházak képviselőinek imádságaival és áldásaival kezdődtek. A Békési Baptista Gyülekezet lelkipásztora elmondta: az ilyen események azért fontosak, hogy megálljunk és elgondolkozzunk a múlt történéseiről, megemlékezzünk azokról, akik életüket adták a hazáért.

– Nagyon hálás vagyok azért, hogy ma itt lehetünk együtt, egy közösségben és nem kell fizikailag háborúban állnunk senkivel. Ahogy kicsit tanulmányoztam az eseményeket, nagyon megtetszett az a hozzállás, elhivatottság ami a hősökben megvolt: volt egy fontos dolog az életükben, ami a szívügyük volt és képesek voltak érte bármit megtenni. Energiát, anyagiakat nem sajnálva, sőt nagyon sokan az életüket áldozták fel a hazáért – emelte ki Bócsa Roland.

A békési önkormányzat Humán és Szociális Bizottságának elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy a város életében fontos, hogy minden évben november elsején megemlékezzenek a háborús hősökről és áldozatokról.

– Fontos az, hogy a történeteinket tovább mondjuk, apáról fiúra szálljanak azok a személyes események, történetek és visszaemlékezések, amelyek a városunk történelmét is alakítják – fogalmazott Mucsi András

A megemlékezés végén a békési önkormányzat vezetői, az intézmények, valamint az egyházak képviselői helyezték el a virágaikat és gyújtottak mécseseket a világháborús hősökre és áldozatokra emlékezve.

 

Galéria

További programok »

FEL