Szilvafa csemetéket osztott ki a békési önkormányzat

2023. november 1. 07:35 | Fajó Attila

„Mert Fából lesz az Erdő” címmel indította faültetési programját a békési önkormányzat még 2020 tavaszán. Idén tovább folytatódik a sorozat, 142 igénylő kap a családba érkezett újszülött előtt tisztelegve egy csemetét. A fákat otthon az udvaron vagy közterületen helyezik el.

– Fontosnak tartjuk, a városvezetés részéről, hogy a lakosság figyelmét a környezettudatosság irányába tereljük. A faültetési programunk is ezt a célt szolgálja, de pozitív visszajelzés a gyermeket vállaló helyi családok felé is, hogy támogatjuk őket, így növelve a település lakosságmegtartó erejét – mondta Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere. 

 

– Mi a közösségi médiából értesültünk a programról, amit nagyon hasznosnak tartunk és örömmel veszünk részt a természet védelmében, hiszen minél több fa, annál több az oxigén – mondta el kérdésünkre a programban való részvétel okát egy újdonsült békési édesapa, Gellén András.

A 142 igényelt fa egy része szilvafa, hiszen Békésen nagy hagyománya van ennek a gyümölcsnek. Másik része kőris, amit Békés-Dánfokon ültetnek el egy természetvédő erdősáv kialakításának céljából.

 

További programok »

FEL