A Nemzeti Színház Körhintájával kezdődik a Szarvasi Vízi Színház évada

2021. június 4. 08:12 | behir.hu

A Nemzeti Színház Körhinta című darabjával veszi kezdetét június 18-án a Szarvasi Vízi Színház 11. évada - jelentették be a szervezők csütörtökön a helyszínen sajtótájékoztatón.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, a vízi színház egyik elindítója a teátrum 11 éves története "csúcsprodukciójának" nevezte a Vidnyánszky Attila által rendezett darabot. Ebből az alkalomból egy 30 méter magas körhintát is felállítottak a színház parkolójában, amely mellett csütörtökön hosszú sorokban várakoztak az emberek.

A politikus hangsúlyozta, hogy a művészek nem pihentek a karantén alatt sem, különben nem tudnának a nyitásra új produkciókkal előállni.

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója beszámolt az idei szezonnyitányra elkészült újításokról. Megújították a színpadfedést, az öltözőket, a színház melletti Szeparé étteremben cukrászda nyílik, a tetején pedig egy "kiülős kerthelyiséget" alakítottak ki.

Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy januárban kezdték el szervezni az évadot, amelyben az eddigi gyakorlatnak és a Déryné-programnak köszönhetően nagyjából fele-fele arányban tudnak ingyenes produkciókat kínálni a nézőknek a fizetősök mellett.

 

(Fotó: behir.hu/Kovács Dénes)

(Fotó: behir.hu/Kovács Dénes)

 

A Szarvasi Vízi Színház tulajdonosa a szarvasi Cervinus Teátrum Művészeti Társaság Nkft.; a Magyar Teátrumi Társaság Nkft. üzemelteti a Békéscsabai Jókai Színház műszaki, szakmai közreműködése mellett. Előadásokat a teátrumi társaság tagszínházai hoznak a Békés megye városba.

Idén a Körhinta mellett látható lesz többek között Szörényi Levente és Bródy János rockballadája, a Kőműves Kelemen; a József Attila Színháztól az Egy szoknya, egy nadrág Bodrogi Gyula rendezésében; a Szente Vajk által színre vitt Funny Girl és a Puskás, a musical, valamint Az ördög című vígjáték is a Zenthe Ferenc Színház előadásában.

A Békéscsabai Jókai Színház a Hotel Mimóza vígjátékot; a Holló Jankó mesés táncjátékot, a Viktória operettet, a Sweet Charity musicalt és az elmaradhatatlan Monte Cristo grófját viszi el Szarvasra. Emellett lesz balett-, cirkuszi- és artistaelőadás is, és kiemelten figyelnek a gyerekprodukciókra is az augusztus 22-ig tartó évadban.

Hagyomány, hogy az évadon belül rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált július 14. és 27. között. Erre három új bemutatóval is készülnek - mondta Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója. Ezek a Sors bolondjai, az Imádok férjhez menni és a Twist Olivér zenés darabok lesznek. Mivel szlovák-magyar kétnyelvű színházként működnek, szlovák esttel is várják a nem magyar anyanyelvű érdeklődőket - tette hozzá.

A Déryné-program mellett a Köszönjük, Magyarország! programból is lesznek produkciók, így például egy Szabó Magda-est, az Újcirkusz Freak Fusion Caberet előadása és Rákász Gergely koncertje.

A programsorozat hagyományosan zenés díjátadó gálaműsorral zárul.

A részletes programfüzete a Szarvasi Vízi Színház oldalán tekinthető meg.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL