A nap sztorija – Ma 49 éves mindannyiunk kedvenc szinglije

Ma ünnepli születésnapját Renée Zellweger, a Bridget Jones-filmek sztárja, akit hol magánélete, hol fogyása, hol szépészeti vagy csúnyaológiai beavatkozásai miatt szeretik a bulvárlapok. A behir.hu viszont nem bulvárlap, ezért A nap sztorijában ismertetjük meg önökkel a színésznőt, aki egy marhahús-reklámban kezdte pályafutását.

 

A kezdetek – sport és dráma

Renée Kathleen Zellweger 1969. április 25-én született Houston keleti elővárosában. A színésznő mérnök édesapja svájci, míg ápolónő édesanyja számi származású norvég. Renée életében fontos szerepet játszott a sport. Focizott, kosarazott, baseballozott, sőt még az amerikai focit is kipróbálta. Igazán népszerű volt társai körében, hiszen a kissé talán fiúsnak látszó sportok mellett aktív tagja volt a gimnázium dráma tagozatának, valamint pom-pom lányként a szurkolócsapatnak is.

Nem kultúrtörténeti, de mindenképp érdekesség, hogy fiatalkori tervei között egyáltalán nem szerepelt a színészkedés. Az astini Texasi Egyetemre járt, ahol angol szakot hallgatott. Csupán azért kezdett el drámaórákra járni, mert a diplomához szüksége volt ezekre a kreditekre ism ám észrevette, nagyon is szereti, ha el kell játszania mások jellemét. A diploma után Texasban maradt, első szerepe pedig egy marhahús-reklámban volt.

 

A szingli szerep testhezálló

 

A karrier – kiszámíthatóan jó

A független filmes közegből indult, ott fedezte fel Cameron Crowe, akinek Oscar-díjra jelölt filmjében, a Jerry Maguire – A nagy hátraarcban Tom Cruise partnereként játszott 1996-ban. Ezért a szerepéért Zellweger megkapta a National Board of Review az év felfedezettjének járó díját.

Ezután jött néhány, nyugodt szívvel kijelenthető: jelentéktelen filmecske, majd 2000-ben a felkérés Bridget Jones szerepének eljátszására, amelyben két kiváló brit színész, Colin Firth és Hugh Grant mellett játszhatott. A film kedvéért sokat kellett híznia a színésznőnek, ezen pedig akkortájt nagyon sokat csámcsogtak a bulvárlapok. Ám nem csupán külsejét kellett elváltoztatnia a szerep kedvéért, hiszen el kellett sajátítania a helyes brit kiejtést is.

A Bridget Jones első része után a színésznőt láthattuk még a Fehér leanderben Michelle Pfeiffer oldalán, a Chicago című filmben Richard Gere mellett, amelyért Golden Globe-ot is kapott, sőt, az Oscar-díj is rátalált 2004-ben a Hideghegy című alkotásban mutatott szerepéért.

A színésznő három évvel később igent mondott a folytatásra is, 2004-ben ismét Bridget Jones bőrébe bújt. Aztán 12 év szünet és néhány elhanyagolható filmecske után 2016-ban került a mozikba a kedves szingli film harmadik része, a Bridget Jones babát vár.

 

 

Ami Bridget-nek összejött, az Renée-nek nem

George Clooney is a skalpok között lehet

Amíg kedvenc szinglink a filmvásznon anya lett, addig az őt alakító színésznőnek a mai napig nem sikerült. Pedig ő az a nő, aki előszeretettel keveri a munkát a magánélettel. Ez abból is látszik, hogy élete férfijainak többségét filmforgatásokon ismerte meg.

A színésznőt összehozták a bulvárlapok George Clooney-val, ám az igazán komoly kapcsolata Jim Carrey-vel volt, akivel azonban 2000-ben mégis különváltak.

Renée két évig a The White Stripes zenekar énekesével, Jack White-tal randizott, aki miatt a jegyzetírótól bónuszpontot kap a színésznő. A pár a Hideghegy forgatása alatt találkozott, majd később randizni kezdtek. Két évvel később szakítottak, mivel mindketten nagyon elfoglaltak voltak és a munkájuk miatt távol voltak egymástól.

2005 májusában hozzáment egy általunk kevésbé ismert Kenny Chesney nevű country-énekeshez, ám szeptemberben érvénytelenítették a házasságukat. Renée úgy érezte, becsapták.

A válás óta több hírességgel hozták kapcsolatba, mint például Luke Perry-vel, Paul McCartney-val vagy Bradley Cooper-rel.

A szaksajtó úgy tudja, hogy már évek óta együtt él egy bizonyos Doyle Bramhall nevű country-zenésszel.

 

Életjelek

A rajongók idén végre életjelet kaptak kedvencükről, ugyanis márciusban Renée Zellweger főszereplésével kezdődött meg az amerikai szórakoztatóipar egyik legfényesebb csillagaként emlegetett Judy Garland életéről szóló film forgatása Londonban.

Vagyis hamarosan újra találkozhatunk vele a mozikban. Aki pedig a színésznő társaságában szeretné tölteni az estét, az kapcsoljon 20.05-kor az AMC-re, ott vetítik a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! című filmet.

 

Isten éltesse Renée Zellweger-t!

Megosztás:

Címke: , , , , , ,