A nagyszalontai gyermekotthon lakói a Jókai színházban

2018. május 5. 15:39 | Szendi Rita

Már hagyománynak számít, hogy a Békéscsabai Jókai Színház egy évben többször is vendégül látja a – Böjte Csaba által alapított – nagyszalontai gyermekotthonban élő gyerekeket. Most hét fiatal érkezett Békéscsabára, hogy együtt nézzék meg A beszélő köntös című előadását.

Tele volt a színház nézőtere lelkes diákokkal. A fiatalok közül többen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekotthonából érkeztek Békéscsabára.

– Nagyszalontáról érkeztünk és A beszélő köntös színházi előadást nézhettük meg ez alkalommal. Nagyon tetszett az előadás, volt olyan, amit az elején még nem értettem, de a végére teljesen egyértelművé vált– mondta el  az otthon egyik lakója, Opra Tamás.

A gyermekotthon vezetője elmondta, több előadásra kaptak már meghívást a teátrumtól, aminek mindig nagyon örülnek a gyerekek.

– Tíz éve kezdődött ez a kapcsolat. Nagyon örülünk annak, hogy van ez a lehetőség, a gyerekeink ahogy nőttek, úgy kapcsolódtak be a komolyabb és komolyabb előadásokba. Nemrég pedig a kicsik is meghívást kaptak – fogalmazott a nagyszalontai gyermekotthon vezetője, Maka István.

A színház most egy ifjúsági darabbal lepte meg a gyerekeket.

–Időről időre meghívjuk és vendégül látjuk a nagyszalontai gyermekotthon kis lakóit. Lenyűgöz minket az a munka, amit Böjte Csaba végez a gyermekekért, mi pedig így szeretnénk hozzájárulni a munkájához –mondta el a Békéscsabai Jókai Színház sajtóreferense, Ragány Misa.

A békéscsabai társulat legutóbb karácsonykor járt Nagyszalontán, ahol ajándékokkal és egy előadással kedveskedtek az otthon lakóinak.

 

 

További programok »

Kultúra

Mesék az Élethez Békésen

Békés városa is csatlakozik ahhoz az országos programsorozathoz, mely a pécsi Gombolyító Terápiás Műhelyből indult, és Budapestről a Metamorphoses Meseterápiás Egyesületen keresztül érkezik Békésre.
2019. szeptember 18. 00:00
FEL