Karácsonyi ajándék a nagyszalontai gyermekotthon lakóinak

Évekre visszanyúló hagyománya van annak, hogy időről időre vendégül látja a Békéscsabai Jókai Színház a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeket.

A Böjte Csaba által alapított nagyszalontai gyermekotthonban élő gyerekeket látott vendégül a Békéscsabai Jókai Színház. A Diótörő és Egérkirály című előadást követően karácsonyi meglepetést is kaptak a fiatalok. Az ajándékokat a színház munkatársai és a Petőfi Utcai Általános Iskola diákjai gyűjtötték össze.

Évekre visszanyúló hagyománya van annak, hogy időről időre vendégül látja a Békéscsabai Jókai Színház a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeket. December 15-én 12 gyermek és 6 felnőtt érkezett a nagyszalontai gyermekotthonból a Diótörő és Egérkirály című előadásra. A musical után a gyerekeket vendégül látták a színház aulájában, ahol Mikuláscsomaggal és karácsonyi ajándékokkal várták őket.

–Nagyon örvendek, hogy ennyi jó ember van a világon, és megcáfolja a sok rosszat, amit manapság lehet hallani az emberiségről. És úgy érezzük, hogy szeretve vannak ezek a gyerekek. – emelte ki Makai István, a Béke Királynője Gyermekotthon vezetője.

A Színház kezdeményezéséhez idén a Petőfi Utcai Általános Iskola diákjai is csatlakoztak. Az általuk gyűjtött tisztálkodási szereket, a nevükben Papp Gyöngyi igazgatónő adta át a szalontai gyerekeknek.

–Látni kellett volna azt a sok mosolygós arcot, ahogy napról-napra gyülekeztek a könyvtárunkba a csomagok. Fogkefék, fogkrémek, tusfürdők, szappanok, és nem volt olyan szünet, amikor gyerekhadak nem hozták és nagy örömmel adtuk is át. – mondta el Papp Gyöngyi, a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola intézményvezetője.

A Jókai Színház társulata összefogott, a művészeken keresztül a portásokig, de még a színitanház hallgatói és tanárai is hoztak ajándékokat. A játékokon, ruhákon, könyveken kívül egy nagy dobozzal teli tisztálkodási csomagot is összegyűjtöttek.

–Nagyon jó érzés, és nagyon dolog egy ilyen ügy mellé állni, mint Böjte Csaba árváinak segítése. Hiszen az ember, ahol teheti, ott megpróbál segíteni azokon, akik egyedül vannak, akiknek nincsenek szüleik. – hangsúlyozta Seregi Zoltán a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Az ajándékozást követően a fiatalokat és az otthon dolgozóit megvendégelték forró kakaóval és kaláccsal, mielőtt visszaindultak a nagyszalontai gyermekotthonba.

Megosztás:

Címke: , , , ,