A mindentudás oltárán áldoztak a Belvárban

2018. február 19. 17:30 | Horváth Szabolcs

Formabontó és humoros előadásokkal várta jelenlegi és volt diákjait, illetve pedagógusait a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium a hétvégén. Az intézmény ugyanis szombaton rendezte meg a Mindentudás Napját, amelyre ezúttal több mint százan érkeztek.

Széleskörű volt a paletta a Mindentudás Napján. A diákok a természettudományos és műszaki területen túl bölcsész ismeretekkel is gyarapodhattak.

- A gimnáziumi tagozatra mintegy 350 diákunk jár, többségük az egyetemi továbbtanulásra készül fel. Nagyon nyitottak, érdeklődőek minden olyan tudományos jellegű előadásra, amelyet az itt tanító pedagógusok  - emelte ki Brazda Zsolt, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese.

A helytörténeti előadás ezúttal eltért a megszokottól. Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulójára az egyik tanár olyan előadással készült, amelyből például az is kiderült, miben voltak mások az akkori csabaiak, mint az ország többi lakója.

- Mi akkor kezdtük a kuruc világot, amikor már Rákóczi fejedelem meghalt. Itt a Péró-lázadásról beszélek. Kihirdették a Békés megyei parasztok a kuruc világot, várva Rákóczi fejedelmet, hogy hazatérjen, de nem tudták, hogy ő már nem él, és hiába várják vezérként. Más volt akkor az információáramlás, mint manapság, sokkal több idő alatt jutott el egy-egy hír egyik pontból a másikba - fogalmazott Szenográdi Péter, a gimnáziumi tagozat történelem-földrajz szakos tanára.

A diákok érdeklődő tekintettel figyelték az előadásokat, a végén pedig egy-egy csokiért számot is adtak tudásukról. A fiatalok azt mondják, a tanári kar jól felkészült.

- Ezzel az előadásokkal bizonyítják, hogy nemcsak a tananyagot tudják átadni, hanem a saját érdeklődési körükről is beszámolnak diákság előtt. Nagyon tisztelem a tanárok többségét, ezért örömmel veszek részt ezeken az előadásokon - árulta el az iskola egyik diákja, Magyar István András.

Vagyis sem a tanárok, sem a diákok nem sajnáltak egy egész napot szentelni a mindentudás oltárán a belvárosi iskolában.

További programok »

FEL