A MESZK Semmelweis napi ünnepséget rendezett a színházban

2024. július 5. 19:45 | Such Tamás

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Békés Vármegyei Területi Szervezete Semmelweis napi díjátadó ünnepséget szervezett péntek délután a Békéscsabai Jókai Színház Kamaratermében.

– Dr. Semmelweis Ignác életének, munkásságának átfogó, általános, egyetemes, emberi üzenetei vannak, melyek ma is érvényesek és igazságtartalmuk elvitathatatlan. Az első üzenete: „Nem biztos, hogy minden úgy van jól, ahogy eddig csináltuk”. Ehhez szorosan kapcsolódik második üzenete: „Nem kell belenyugodnunk abba, amibe körülöttünk mindenki nagy kényelemben belenyugszik” – fogalmazott az ünnepi beszédében Vörösmarty Attila.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara választási eljárásokért felelős titkára hozzátette: 2023-ban megalakult náluk a szakképzési, oktatási és továbbképzési igazgatóság, amelynek az volt a feladata, hogy mindenképpen koordinálni tudja az országos szervezet által képviselt pályaorientációs programot. A MESZK mindig is fontosnak tartotta, hogy az utánpótlás megfelelő létszámú legyen. Ma már nem ritka, hogy a beteg első körben nem az orvossal találkozik, hanem egy magas képzettséggel rendelkező szakdolgozó segíti a gyógyulásban.

 

Vörösmarty Attila – Fotó: Such Tamás / behir.hu

 

Lakatos Zsuzsanna, a területi szervezet elnöke beszédében felvázolta a megyei szervet utóbbi két évtizedes múltját. 2004 augusztusában, szeptemberében megalakult a békéscsabai, a gyulai és az orosházi szervezet. 2005 februárjától nyílt meg a megyei szervezet irodája a Gyulai úton. Közben a törvényváltozások miatt számtalan változás, újraszerveződés történt. Majd a díjak emelkedésével 2015-ben az irodájuk átköltözött az Alsó-Körös sorra. Az utóbbi években számos sikeres programot, átképzést, szakmai versenyt szerveztek; illetve a Semmelweis napot harmadjára rendezik meg.

Elhangzott, 2020-ban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés Vármegyei Területi Szervezet Elnöksége határozott arról, hogy a kimagasló egészségügyi tevékenységet végző szakdolgozóknak és szakdolgozói közösségeknek, díjakat kitüntetéseket és elismeréseket adományozzanak.

 

Cseh Bence, Lakatos Zsuzsanna, Cselovszki Boglárka és Vörömarty Attila – Fotó: Such Tamás / behir.hu

 

Semmelweis napi elismerő oklevelet vehetett át Juhász Béláné körzeti nővér, Vezsenyi László ápoló, a Békés Vármegyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház Intenzív Osztályának Szakdolgozói (25 fő) – a díjat átveszi Krista Mariann ápoló és Nagy Hajnalka főnővér, a Tótkomlós Rózsa Gyógyfürdő Gyógyászat Reumatológia-fizioterápia szakrendelés szakdolgozói (4 fő) – a díjat átveszi Cselovszki Boglárka gyógytornász és Cseh Bence ügyvezető.

A Békés Vármegye Alapellátási Díjat Kockáné Verasztó Sarolta gyógyszerkiadó szakasszisztens vehette át.

Békés Vármegyei Járóbetegellátásáért Díjban Balázs-Bécsi Beáta intenzív szakápoló, Madarász-Szabó Olga ápoló, Verbai Éva Zita gyógytornász, Vida Julianna diplomás ápoló, vezető asszisztens részesült.

 

Galéria

 

Békés Vármegye Fekvőbetegellátásáért Díjat Baji-Karancsi Zsuzsa Ildikó gyógytornász, Bogár Zsuzsanna főnővér helyettes, Kiss Anett intenzív szakápoló, Püspöki Zsolt Etienne ápoló, gyakorlat vezető

Békés Vármegye Kiváló Szakdolgozója elismerést kapott Takács Annamária fizioterápiás asszisztens.

Békés Vármegye Kiváló Szakdolgozói Közössége Díjat vehetett át az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Invazív mátrix osztály Szakdolgozói (13 fő) – a díjat Kovácsné Tóth Hajnalka diplomás ápoló és Halászné Mecsei Katalin invazív mátrixvezető ápoló vette át.

A rendezvényen közreműködött Nagy Róbert színművész.

 

További programok »

Gyula

FEL