A megye minden településén fogható a 7.Tv

2016. november 2. 12:38 | Mikóczy Erika

Egy éve a Békéscsabai Médiacentrum adja ki a negyedszázados Csabai Mérleget, egyéves a behir.hu hírportál, és novemberben lesz egyéves a 7. Tv is. Opauszki Zoltán, a médiacentrum ügyvezetôje a születésnaphoz közeledve bejelentette: november 2-ától még több emberhez juthat el a 7.Tv adása. Megállapodást kötöttek a Magyar Telekom Nyrt.- vel, ami azt jelenti, hogy mostantól Békés megye minden településén és minden szolgáltatónál fogható a 7. Tv műsora.

A médiacentrum kialakításának legmarkánsabb eleme a közösségi, közszolgálati televízió létrehozása volt. Az induláskor a Digi kábelhálózatán, majd az Internet X szolgáltatónál volt fogható az adás, amelyet nyomon követhettek a behir.hu oldalon is. A csatorna arra törekedett, hogy Békéscsaba és Békés megye minden polgárához eljusson műsoraival, az újabb megállapodásnak köszönhetően ez mostantól megvalósulhat.

A médiacentrum fontos feladatának tekinti megyénk értékeinek bemutatását, ezek közvetítését az országos csatornákon is. A 7.Tv rendszeres beszállítója az MTVA-nak, ennek is köszönhetően térségünkből egyre több információ, esemény kap helyet az M1, M4, M5 csatornákon, emellett a 7.Tv a TV2 és az Echo Televízió számára is készítenek anyagokat. Mint azt Opauszki Zoltán megjegyezte: ez azért is fontos, mert ha korábban azt szerettük volna, hogy a város vagy megye szerepeljen a médiában, ahhoz felületet kellett vásárolni.

A 7.Tv naponta jelentkezik friss híradóval, hírekkel és Aktuális magazinnal, amelyben a csabaiakat, a megyeieket foglalkoztató kérdésekre kaphat választ a nézô. A 7.Tv magazinműsorai gazdasági, környezetvédelmi, politikai, kulturális, ifjúsági, egyházi és életmód témakörökben jelentkeznek. A 2014–2020-as uniós költségvetési időszak fejlesztéseinek kommunikációjában is aktívan részt vesz a médiacentrum.

Az egyéves 7.Tv adása – amely rólunk, nekünk szól – tehát mostantól minden Békés megyei településen, minden szolgáltatónál fogható! Köszönjük!

További programok »

FEL