A megye legjobbjait díjazták

A Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága negyedik alkalommal rendezte meg Békéscsabán díjátadó gálát.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága negyedik alkalommal rendezte meg Békéscsabán díjátadó gálát. A rendezvényen a megye amatőr labdarúgásáért kiemelt teljesítményt nyujtó labdarúgókat, edzőket, sportvezetőket, játékvezetőket, valamint a sportág mecénásait ismerték el.

Pénteken este a Csabagyöngye Kulturális Központban a 2015-ös év legjobbjait köszöntötték. A rendezvényre Gajda Róbert megyei kormánymegbízott és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is elfogadta a meghívást. A sportág hazai szövetségét Sipos Jenő, az MLSZ sajtószóvivője, valamint a Bozsik-program vezetője, Vojtekovszki Csaba képviselte. Dankó Béla MLSZ elnökségi tag és társadalmi megyei elnök az amatőr labdarúgás fejlődését emelte ki, majd az utóbbi évek jelentősebb infrastrukturális fejlesztéseit, továbbá megköszönte a benne szereplők munkáját, elhivatottságát is.

A gála díjaihoz kapcsolódóan december folyamán valamennyi klub elküldhette kiket kíván jelölni a különböző kategóriákba. Az egyesületek szavazatai alapján alakult ki a hivatalos hatos jelöltlista, amelyből egy újabb voksolás eredményeként a kategóriák első három helyezettje érkezett erre a rendezvényre. A győzteseket Takács Rita, a Sport Televízió csinos műsorvezetője szólította a pódiumra.

A játékosoknál Ács Levente, Kurta Lajos és Tusjak Gábor, az edzők között Bíró Róbert, Domsik Tibor, valamint Nemczov Róbert lettek a különböző megyei osztályokban az év labdarúgói, valamint edzői. Az esztendő legjobb sípmesterének Pécs Zoltánt választották. A szakmai voksolás mellett egy bizottság az év női labdarúgójának Furka Júliát választotta, az öregfiúk között Mracskó Mihály, a veteránok között pedig Evanics István lett a legjobb.

A hagyományoknak megfelelően az év labdarúgó települése címet is kiosztották, amit 2015-ben Gyula érdemelt ki. A kiválasztásnál az adott településen működő egyesület taglétszáma, utánpótlás-nevelése, infrastrukturális helyzete, a TAO-programban való aktivitás, és valamennyi csapatának eredményessége számított.

 

Megosztás:

Címke: , , ,