A mai sporthétfőn az Energy Gym-esek is kint lesznek a főtéren

2021. szeptember 6. 12:28 | behir

A hétvégi light-contact, kick-light magyar bajnoksággal nyílt ki a járvány utáni kick-box versenynaptár. A következő hét végén Csepelen tartják a point-fighting és a ringes szabályrendszer magyar bajnokságát, majd rá egy hétre rendezik meg a nagy hagyományokkal rendelkező budapesti Világkupát.

A békéscsabai József Attila Lakótelepi TSE kick-box szakosztályának ringeseit – az Energy Gym tagjait – Hricsovinyi Károly edzi a Baross utca 16 sz. alatti edzőtermükben. A csoport tagjai edzésben vannak, s várják a versenyeket.

(Hricsovinyi Károllyal beszélgettünk.)

 

– Kik lesznek a csapatból azok, akiktől jó eredmény várható ebben a versenyidőszakban?

– A felnőttek közt az élversenyzőnk Mármarosi Patrik, aki 67 és 63,5 kilogrammos súlycsoportokban versenyez majd. Az utánpótlásnál Kliment Zétény, Kovács Lehel és Kékegyi Márk az a hármas, akik eredményesek lehetnek.

 

A békéscsabai az Energy Gym tagjait – Forrás: Gregor László

Gőzerővel készülnek – Forrás: Gregor László

 

– Mennyire viselte meg a járványidőszak a csapatot?

– A körülményekhez képest sikerült áthidalni; betartva az előírásokat, bár lemorzsolódás történt, szerencsére nem jelentős mértékben.

 

– Korábban hölgyeket is láttunk a gárdában, most csak az „erősebbik nem” van itt az edzésen…

– Most nem jelentkeztek a lányok, az is igaz, hogy a K-1 szabályrendszer nagyon kemény a hölgyeknek. Korábban Priskin Nikolett és a most ökölvívó válogatott Pribojszki Kata nagyon megállta a helyét.

 

– Melyek azok a versenyek, amelyen indulnak a versenyzők?

– Eddig egy gálán vehettünk részt, ahol Kovács Lehel és Kékhegyi Márk nagyon jól teljesített. A szeptember közepi budapesti világkupán a terveink szerint Mármarosi Patrik és Kékegyi Márk lép ringbe.


Az edzésen tapasztalható iramot, hajtást, elszántságot látva várható a jó eredmény a versenyeken. Akik szeretnének megismerkedni a csapattal, azok szeptember 6-án (hétfő), a Sporthétfőn 16 órától tekinthetik meg nyilvános szabadtéri edzésüket Békéscsabán, a Szent István téren.

(forrás: Gregor László)

További programok »

FEL