A mai fiatalok mások, mint az előző generáció

2016. október 30. 08:07 | behir.hu

Ki vagy te? – erre a kérdésre keresték a választ Polus Enikő előadásán az Andrássy Gimnázium diákjai. A generációk közti különbségről számos tanulmány látott már napvilágot. A békéscsabai iskolában a pszicho-blogger a felnövekvő generáció problémáira, érvényesülésének nehézségeire adott választ.

– Amint bántottak valakit védtelenül, én fogtam magam és megvertem, általános iskola alsós diákjakén én fogtam magam teljhatalmúlag és úgy döntöttem nem engedem, hogy bántsa – szemléltette a terapeuta, amikor a generációk közti különbségekről beszélt az Andrássy Gyula Gimnázium diákjainak pénteken. Mint Polus Enikő mondta, ahhoz, hogy a szülők, vagy a pedagógusok meg tudják szólítani a most felnövő fiatalokat, hatékony, új, innovatív módszerek szükségesek.

– A felelős szülők iskolája szervezésében érkeztem Békéscsabára. Járjuk az országot, hogy átadhassuk az új tudást, hogy valódi problémamegoldások szülessenek. Ahol nincs hit, ott ne szakadék tátongjon, hanem hidat építsünk helyette – mondta Polus Enikő.

Sokszor éppen a generációk közti szakadék miatt nehéz megszólítani a fiatalokat. Komáromi István, az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium intézményvezetője szerint a tanároknak el kell fogadni, meg kell tanulni, hogy a mostani tanulóknak mások a céljaik, az eszközeik, mint néhány generációval ezelőtt. Ha ezt elfogadja a pedagógus, akkor tud hatékonyan tanítani.

Az előadást a Rózsa Törzsasztal Alapítvány szervezte. A programsorozat célja, hogy a gimnáziumi tanulóknak perspektívát mutassanak, a fiatalok itt tervezzék jövőjüket Békéscsabán, mert a vállaltoknak szükségük van szakképzett munkaerőre. Kása István Zoltán, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezetője szerint a Rózsa Törzsasztal lehetőség arra, hogy kapcsolatot teremtsenek azokkal a diákokkal, akiknek célja, hogy Békéscsabára visszajöjjenek. Az alapítvány akár ösztöndíjjal is támogatná őket a felsőoktatási tanulmányaik során.

FEL