A magyar sportpolitika eredményeiről tartottak fórumot Békéscsabán

2022. március 8. 18:20 | Vincze Attila

Sport közéleti fórumot szervezett a Békés Megyei Önkormányzat, valamint a Magyar Vízilabda Szövetség kedden Békéscsabán. Az országjáró rendezvényen mintegy félszáz sportvezető, testneveléstanár vett részt, ahol a kormány elmúlt bő egy évtizedének sporttal kapcsolatos eredményeiről, tevékenységeiről volt szó.

A fórumot Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke nyitotta meg. Bevezetőjében elmondta, hogy sportegyesületek nagyon fontos szerepet töltenek be egy-egy település életében, nincs ez másképp Békés megyében sem, így kiemelten foglalkozni kell az utánpótlás kérdésével is. 

Herczeg Tamás, Békéscsaba országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta, hogy a sport leginkább az egészség és a nemzeti önbecsülés miatt fontos része társadalmi életünknek. 

Erdős Norbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, az orosházi választókerület egyéni képviselőjelöltje arról beszélt, hogy Békés megye és a kormány is elkötelezett a sport iránt. Mint fogalmazott, azért is lényeges, hogy a fiatalok minél többet sportoljanak, mert ezáltal az életben adódó akadályokat is könnyebben veszik majd. 

Kovács József, a gyulai térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, hogy az elmúlt 12 év sportpolitikája sikeres volt, és a versenysport mellett a kormány a tömegsport támogatására is nagy hangsúlyt fektet. 

 

A fórum témáiról sajtótájékoztatón számoltak be a résztvevők. Fotó: Balog Zsolt / behir.hu

 

A rendezvény fő előadója a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke volt. Vári Attila előadásában az elmúlt évek sporttámogatásairól, a sportinfrastruktúra fejlesztéseiről beszélt. A sportvezető szerint a magyar történelemben soha előtte nem volt annyi sportfejlesztés, mint az elmúlt bő egy évtizedben. Emeleltt a kormányzat a mindennapos testnevelés bevezetésével a gyermekek jövőjét alapozta meg. 

Az elnök prezentációjában szó volt a különféle sporttámogatási programokról is. Elhangzott, hogy az iskolafejlesztési programban 220 projekt valósult meg: tanuszodák, tornatermek épültek szerte az országban. Kiemelte, hogy számos új, magas színvonalú sportlétesítmény jött létre az elmúlt években, példaként említette az akadémiai épületeket, az uszodákat, sportcsarnokokat. Vári Attila a támogatások egyik legfontosabb pilléreként jellemezte a látványsportágak TAO programját, amelyet ha a jelenlegi kormánynak áprilisban bizalmat szavaznak a választók, akkor tovább folytatnak majd. 

További programok »

FEL