A Lencsési suliban is lóg már a farsang orra, illetve ma még nem…

2020. február 28. 13:09 | Such Tamás

Ugyanis délután a felsősök és a tanárok (!) utoljára még a húrok közé csapnak. Mi a tegnapi, alsósok tavaszköszöntő (?) maskarás bálján tágítottuk pupilláinkat.

Mi az egyik legklasszabb dolog a világon? Nyilván, ha másvalaki bőrébe bújunk – és ez kortól (nemtől) függetlenül igaz.

Nos, a csütörtök délutáni álarcosbál első etapjában osztályonként, a skacok egy-egy szám erejéig bevették a deszkákat.

 

Farsang a Lencsési suliban

Cselt a cselre kiválón sorjáz(ott)

 

A teljesség igénye nélkül (amúgy is vigyázni kell az elszabaduló karakterekkel): láttunk répákat; csokigolyókat; hercegnőket, királylányokat, angyalokat és ördögöket (még Andersen is megnyalta volna mind a 20 ujját); szellemeket; esti mesés hősöket (a Hupikékektől kezdve, a Nagy hohón keresztül a Frakkig), sportolókat; szinkronúszókat + Zéti cápát; emodzsikat, Györgyi nénit, aki Györgyi néninek öltözött be, Neoton Familiárásokat és a pedagógusokat…

 

Farsang a Lencsési suliban

A jövő héttől több spenót lesz az étlapon

 

A tanárok idén a honky-tonk kocsmák helyett az ír, Lough Foyle-ba hajóztak el, ahol persze rábukkantak egy viszkigőzös tengeri medvére… No de mégiscsak egy iskolában vagyunk!, adta ki az ukázt Misi bácsi, így vitorlát bontva meg sem álltak az Egybesült Államok partjáig, ahol épp Popeye az aznapi spenótkoktélját gurította le a torkán, és azonnal rendet tett a környezetében. Végül a kapitány csavart egyet a Földgömbön, majdan a Volga zúgását hallottuk – miközben belibbentek a gyönyörű orosz balerinák. S miután lement a függöny, az összes diák egy emberként azt üvöltötte: „Jiso ráz! Jiso ráz! Jiso ráz!”

 

Farsang a Lencsési suliban

Amikor a 4/A kibújik az ebihalacskás jelmezből...

 

Galéria

 

(Ha újra születek, csepűrágó leszek.)  

 

FEL