A legügyesebb és legszabályosabb kerékpárosok versenyeztek a városi döntőn

A kerékpáros iskolai versenyek területi döntőjét tartották kedden, Békéscsabán. A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett megmérettetés célja, hogy már az általános iskolás gyerekek is minél többet foglalkozzanak azokkal a szabályokkal, amelyek betartása mindennapi közlekedésükben fontos.

 

 

A Petőfi Utcai Általános Iskola már több alkalommal adott otthont a Ki a mester két keréken? és a Kerékpáros Iskola Kupa közlekedésbiztonsági verseny városi fordulójának. A megmérettetésre most a város négy általános iskolájából érkeztek kisdiákok, akik egyéniben és csapatban is versenyeztek.

A versenyen résztvevők először elméleti feladatsort oldottak meg, ezután következett a gyakorlati verseny, ahol egy kerékpáros ügyességi pályán kellett a legkevesebb hibaponttal és a leggyorsabban átkerekezniük.  Kutyik Margit rendőr hadnagy, a Városi Baleset-megelőzési Bizottság titkára elmondta: a gyakorlatokat igyekeztek úgy összeállítani, hogy olyan feladatokat hajtsanak végre a diákok, amilyen szituációkkal a mindennapi közlekedésükben is találkozhatnak. Például, hogy minél gyorsabban tudjanak reagálni és biztonságosan ki tudják kerülni az előttük lévő akadályt.

 

Fotó: Fazekas Róbert

 

A „Kerékpáros Iskola Kupa” csapatversenyét a Gerlai Általános Iskola párosa nyerte. Második lett a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola, harmadik pedig a Szlovák Általános Iskola csapata. Az egyéni verseny legjobbja a lányoknál Dobra Flóra (Gerlai Általános Iskola), a fiúknál pedig Szilágyi Mátyás (Gerlai Általános Iskola) lett.

A „Ki a mester két keréken?” vetélkedőn a csapatok között a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola kettőse teljesített a legjobban. Második lett a Szlovák Általános Iskola két diákja, a harmadik helyen pedig a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános iskola csapata végzett. A lányoknál Fürj Nóra (Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola) teljesített a legjobban, a fiúknál Pálinkás András (Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola) lett az első.

A kerékpáros iskolai verseny megyei döntője március 19-én, a CsabaParkban lesz.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,