A legjobbak között: eredményeikért köszöntötték a diákokat és tanáraikat

2016. június 10. 05:27 | Varga Diána

Mintegy 1500 diák közül lettek a legjobbak – összesen 81 tanulót köszöntött a Pedagógiai Oktatási Központ csütörtökön. Ők azok, akik az intézmény által szervezett versenyeken kiemelkedő eredményt értek el. 

Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny, Mikola Sándor középiskolai tehetséggondozó fizikaverseny, Irányi János országos középiskolai kémiaverseny, Savaria országos történelem tanulmányi verseny. Csak néhány azok közül a megmérettetések közül, amelyeken ezek a diákok részt vettek és dobogós helyezést értek el a megyei fordulóban. A Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ őket és felkészítői tanáraikat köszöntötte. 

Békés megye minden településének összes általános-, valamint középiskolás diákja vetélkedhetett a legjobb helyezésekért. Ez azt jelenti, hogy a 75 Békés megyei településen közel 1500 diák mérettetett meg valamilyen tanulmányi versenyen. A tanulmányi versenyek több fordulója után, a megyei döntőkön 35 Békés megyei intézmény 81 diákja ért el dobogós helyet, akik munkáját 60 felkészítő pedagógus segítette.

FEL