A közösségeket ismerték el

2017. január 24. 14:28 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Csabagyöngye Kulturális Központ 2015-ben kitüntető díjakat alapított az intézményegységekben kiemelkedő tevékenységet végző, az intézményt segítő személyek, közösségek, társadalmi vagy gazdasági szervezetek elismerésére. A díjakat a hagyományosan a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett Közösségi Gálán adták át. A hétfői gálára az intézmény összes közössége, csoportja meghívást kapott. Az esten ötféle elismerést adtak át: a Stark Emlékérmet, a Csabagyöngye Közösségi Díjat, a Siker Díjat, a Csabagyöngye Tisztelet Díjat és az idén első alkalommal átadott Önkéntes Díjat.

Az intézményben működő közösség fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében végzett közösségi munkájáért Stark Emlékérmet vehetett át Zsibrita Mária, a Lencsési Természetjáró Kör vezetője, Gerlai Ferencné, a Megyeri Kézműves Műhely vezetője, Perlaki Attila, valamint a Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar karnagya. Posztumusz elismerésben részesült Bazsó Imre, a Márvány Fotóműhely egykori vezetője.

A kulturális központban kimagasló közösségi és szakmai munkát végző Lencsési Közösségi Ház Márvány Fotóműhelyét, a Meseházi Forgórózsa Kézműves Alkotócsoportját, az Arany János Művelődési Ház Hagyományőrző Klubját, valamint a Csaba Kulturális Egyesület a Táncművészetért és a Jaminai Közösségi Ház Népi Díszítőművész Szakkörét is Csabagyöngye Közösségi Díjjal ismerték el.

Hanczár György, a Csabai Színistúdió egykori növendéke Csabagyöngye Siker Díjat vehetett át a Közösségi Gálán.

Az intézménynek és programjainak nyújtott kimagasló támogató segítségéért Csabagyöngye Tisztelet Díjat kapott a Békés Megyei Hírlap. Posztumusz elismerést kapott Kocsor János, a Munkácsy Mihály Múzeum egykori munkatársa, a Meseháznak nyújtott kiemelkedő szakmai segítségéért.

Argay Bálintot tüntették ki a Csabagyöngye Önkéntes Díjjal, aki önkéntesként megszépítette a Kulturális Központ tetőkertjét. Ugyancsak Önkéntes Díjat vehetett át az Önkéntes Klub, melynek tagjai a CsaKK kezdeményezésein és programjain nyújtottak jelentős segítséget.

 

FEL