Ötödik alkalommal rendezték meg a Csabagyöngye Közösségi Gálát

2020. január 23. 21:23 | Gyemendi Réka

A Csabagyöngye Kulturális Központ ötödik alkalommal rendezte meg közösségi gáláját. Az intézmény vezetése az intézményben kimagasló tevékenységet végző, az intézményt segítő személyeket, közösségeket, szervezeteket díjazta. A Csabagyöngye Kulturális Központ 2015-ben alapította a kitüntető díjakat.

Elsőként Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte: a Csabagyöngye közösségeire jellemző, hogy hosszú ideig működnek az intézmény falai között, a díjakat is azok kaphatják, akik hosszú évek óta végzik áldozatos tevékenységüket. 

Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója úgy fogalmazott: a város közéletének motorja az, hogy kiváló és nagyszerű közösségek vannak. Kiemelte, hogy az intézménynek jelenleg 133 közösséggel van kapcsolata. Megemlítette a Jaminai, valamint a Lencsési Közösségi Házat, a mezőmegyeri Arany János Művelődési Házat, a Meseházat és a központi épületet is. Végül hozzátette: ezekre a közösségekre kivétel nélkül nagyon büszkék.

Hosszú ideje tartó kiemelkedő közösségi és szakmai munkájáért Csabagyöngye Közösségi Díj elismerésben részesült a Lencsési Paleolit Klub, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület, valamint a Csabai Pálinka Klub

A Csabagyöngye Önkéntes Díját azok a személyek vehették át, akik az elmúlt években önkéntes munkájukkal támogató segítséget nyújtottak a Csabagyönyge Kulturális Központnak. A Lencsési Közösségi Ház számára nyújtott kiemelkedő közösségi munkájátért díjat vehetett át Zsíros György. A Jamina Közösségi Házban nyújtott kiemelkedő közösségi munkájáért, jelentős támogató segítségéért pedig Gergő Marcell részesült elismerésben.  

A Csabagyöngye Siker Díjat olyan Csabagyöngyében működő szervezet kaphatta, melyet az intézmény által nyújtott lehetőségek és támogatás hozzásegített ahhoz, hogy kimagaslót alkosson és sikereket érjen el. Az intézményben végzett kimagasló szakmai tevékenységéért díjat vehetett át a Békéscsabai Darts Sportegyesület, amely számos sportsikert ért el, öregbítette az intézmény jó hírét és népszerűsítette a sportágat. 

A Csabagyöngye Tisztelet Díjat olyan személy kaphatott, aki az elmúlt években kimagasló szakmai támogató segítséget nyújtott a Csabagyöngye Kulturális Központnak. A Munkácsy Emlékház számára nyújtott kimagasló tevékenységéért, példamutató közösségi munkájáért díjat vehetett át Tuska János József látszerész. Csabagyöngye Tisztelet Díjban részesült továbbá Sipos Andrea, a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatóságának vezetője, és Túriné Kovács Márta, a polgármesteri hivatal oktatási, közművelődési és sportosztályának közelmúltban leköszönt vezetője.

Stark Emlékérmet kaphatott az a személy, aki a Csabagyöngye Kulturális Központban működő közösségben a közösség gyarapodása, hírnevének öregbítése érdekében kifejtett tevékenységével kiamagasló érdemeket szerzett, önzetlen áldozatvállalással alkotott, nevelt és huzamosabb ideig közösségi munkát végzett.

A Csabagyöngye Kulturális Központ Arany János Művelődési Háza baba-mama klubjának fejlesztéséért Stark Emlékérem elismerésben részesült Balogh Edit védőnő. A Lencsési Közösségi Ház Mohácsi Mátyás Kertbarát Körének fejlesztéséért elismerésbt vehetett át a kör elnöke, Huszár Endre. A Féling Színház közösségének fejlesztéséért, az amatőr színjátszás népszerűsítéséért Stark emlékérmet kapott Steinwender József, a színház vezetője, továbbá Stark Emlékéremben részesült Hevesi Imre zenész. 

 

 

További programok »

FEL