A közlekedésbiztonság javításáért dolgozó rendőröket díjazták

2019. december 30. 14:32 | behir

A Magyar Autóklub Dél-Alföldi Regionális Szervezete idén is díjazott két, Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőrt. Az elismerést azok kapták meg, akik munkájukkal hozzájárultak a megye közlekedésbiztonságának javításához.

Idén egy Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon és egy Békéscsabai Rendőrkapitányságon dolgozó rendőr vehette át az elismerést.

Képíró Bence 4 éve dolgozik rendőrként és 2 éve teljesít szolgálatot a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési osztályának forgalomellenőrző alosztályán.

– Úgy gondolom, hogy ezzel a díjjal az egész éves, mindennapi munkánkat próbálják elismerni, amelyet mi rendőrök a legjobb tudásunk alapján próbálunk meg elvégezni - fogalmazott a rendőr őrmester.

A Békéscsabai Rendőrkapitányságtól Lipták Brigitta törzsőrmestert díjazták, aki a Közlekedésrendészeti osztály, forgalomellenőrző alosztályán végzi munkáját.

A közlekedésirendőrök feladata a közlekedés biztonságának fokozása és a balesetek számának csökkentése. Munkájuk része többek között a közlekedők és a sebesség ellenőrzése, de ide tartoznak a baleseti helyszínelők is.

– A baleset-megelőzés össztársadalmi ügy és érdek is egyben. Az autóklub ezért szoros együttműködést végez a rendőrséggel, amelyet véleményünk szerint tovább lehet fokozni és eredményesebbé tenni, hiszen még mindig nagyon sok a baleset az országban. A díj egy szerény kis megemlékezés, inkább gesztus értékű – árulta el Lehmann István, a Magyar Autóklub Dél-Alföldi Regionális Szervezetének elnöke. 

 

További programok »

Itthon

FEL