A Körte soron már aszfaltoznak

2016. szeptember 20. 15:19 | Fekete Kata

Július óta több utcán gőzerővel javítják az utat Békéscsabán. Jelenleg a város több pontján párhuzamosan zajlanak a munkák, de vannak már olyan területek is, ahol végeztek és levonultak a kivitelezők. A beruházás összesen 30 kilométer hosszúságban javítja majd a közlekedés minőségét.

Békéscsabán, a Csányi utcán kedden délelőtt marták fel az útburkolatot, mindeközben a Körte soron már aszfaltozáshoz készülődnek. A kivitelezéshez a Modern Városok Programon nyert a város közel 2 milliárd forintot, amelyből 67 utca újul meg.

Az én körzetemben három nagy forgalmú út újul meg. A Körte sor az egyik utolsó felvonásánál tart. Komoly tervezés előzte meg a kivitelezést, amire azért volt szükség, mert az elmúlt években nagyon felgyorsult itt az élet. Az autósok kihasználják, hogy a Körte soron könnyen eljutnak a Lencsési lakótelepre, illetve a várost elkerülő szakaszra – mondta Tímár Ella, a 3. számú választókörzet képviselője.

Nyitrai Miklóstól, a Hódút Kft. főépítésvezetőjétől megtudtuk, kedden a kopóréteg az aszfaltozási munkái folytak, öt centis aszfaltréteget kapott burkolat. Nemsokára az útcsatlakozások, kapubejárók kialakításával folytatódik a munka.

Amellett, hogy az út egyenletesebb lesz, nem szabad rajta gyorsan menni. Az eddigi 50 km/órás sebesség marad érvényben – figyelmezet Tóthné Svecz Valéria. Mint a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, csak burkolatfelújítás történik, a Körte sor ugyanolyan városi, belterületi út marad, mint eddig volt.

A városban máshol is dolgoznak, egyebek mellett Fényesen és Jaminában is. Októberben még a Gálik és a Pataky László utca is sorra kerül.            

FEL