Több utcában párhuzamosan építenek

2016. november 7. 09:23 | Fekete Kata

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása nem kedvezett az útépítésnek, megnehezítette a terv szerinti előrehaladást. Pillanatnyilag Békéscsaba több pontján párhuzamosan dolgoznak a kivitelezők és egyre több olyan terület van, ahol befejezték a burkolat felújítást, és levonultak a kivitelezők.

 

Magyar utca

A belterületi szakaszon továbbra is a közmű aknával kapcsolatos munkák maradtak hátra. A fedlapok utólagos szintbe emelését pontszerű korlátozások mellett végzik majd. A külterületi szakaszon az aszfalt kopóréteg terítését befejezik hamarosan. Ezt követően a padkarendezésre kerül sor. Továbbra is helyi korlátozásokra, útszűkületekre kell számítani.

 

Fényesi út

Folyamatban van az útfelújítás. Aszfaltozási munka elkészült, a befejező munkák maradtak hátra, padka rendezés, takarítás.

 

Fenyves Hotel buszforduló

A burkolat marást kezdték meg ezen a héten, a Magyar utcáról erre a területre állnak át és itt folytatják az aszfaltozást.

 

Arany János utca, Egressy utca és a Csányi utca

Folytatják a kapubejárók, a padka rendbetételét. A kihelyezett táblák figyelembe vételével, figyelmesen közlekedjenek az erre járók és lehetőség szerint ne hajtsanak rá a frissen elkészült, csapadékos idő miatt felázott, még be nem tömörített padkára.

 

Szarvasi út (régi), Gutenberg utca, Szerencs utca

Az aszfaltozás elkészült, továbbra is a befejező munkákat végzi kivitelező.

 

Őr utca

Az aszfaltozás elkészült az útfelületen, a befejező munkák maradtak hátra. 

 

Tolnai utca és Pátkai Ervin utca

A Tolnai utcai útfelület aszfaltozása elkészült. A kivitelező viszont az ütemezés szerint november 10-én, csütörtökön reggel megkísérli ismételten a parkolók aszfaltozását. Felvonul a területre marógéppel, szállítójárművel. Amennyiben a parkolókban rendelkezésre áll munkaterület, a kivitelező november 10-én csütörtökön és 11-én pénteken elvégzi a burkolatfelújítást, a marást és az új kopóréteg terítést. Kérjük az érintett lakóközösség közreműködését abban, hogy a megjelölt időpontra ki legyen ürítve a parkolók területe. A Pátkai utcában az előkészítést követően november 7-től várható az aszfaltozás. A befejezőmunkák november közepén kezdhetők.

 

Áchim L. András lakótelep és környezete

Az érintett utcák útfelújítási munkáiból a burkolat kopóréteg marásával elkészülnek. Ezen a héten aszfaltozásra is sor került a Dessewffy – Botyánszki és Lorántffy utcákban. A jövő héten folytatják az aszfaltozást a területen érintett utcákban, és a Mokry utcai parkoló területén. Várhatóan a jövő hét végére készülnek el az új kopóréteg terítésével. A befejező munkákat az aszfaltozást követően folyamatosan végzi a kivitelező.

 

Fürjesi út

Az út felújítása ebben a fejlesztési programban csupán lokális javításra terjed. Ez a beavatkozás csak átmeneti megoldást jelent a nehézgépjármű forgalommal terhelt összekötő út esetén, de örvendetes, hogy folyamatban van az út újjáépítésének tervezése.

Várhatóan itt november 10-től kezdődik a felújítási munka ebben a programban.

Az aszfaltgéplánc megjelenésével - a javítások jellegétől függően - az útszakaszt teljes szélességében lezárják a 47. sz közút és a Csanádapácára vezető közút között 7.00 és 17.00 óra között. A kihelyezett közúti jelzőtáblák figyelembe vételével közlekedjenek!

 

Mezőmegyer és Jamina területén tervezett munkák

Jellemzően befejezték az útfelújítással érintett területeken az új kopóréteg terítését, több területen a befejező munkákat végzik, illetve lokális javításokra lehet számolni.

A megjelölt időszakban a munkavégzéssel érintett területeken és környezetükben az átmeneti korlátozásokat figyelembe véve, fokozott körültekintéssel közlekedjenek, illetve amennyiben megtehetik, gépjárművel kerüljék el ezeket a területeket.

 

A kivitelező HÓDÚT Kft. és DUNA-ASZFALT Kft. azt kéri az autósoktól, hogy a munkába vett burkolatfelületeken ne álljanak meg, ne várakozzanak gépjárművel! A burkolt felületen hagyott járművek akadályozzák a munka előrehaladását, meghosszabbítják a kivitelezési időt, egyidejűleg növelve az érintett lakóövezett zaj- és porterhelését.  

FEL