A kormányhivatal tájékoztatója foglalkoztatóknak

2017. június 24. 13:59 | Mikóczy Erika

 

  1. július 1-jétől a társadalombiztosítási kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatók a csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, táppénz és baleseti táppénz iránti kérelmeket kizárólag elektronikus úton nyújthatják be.

 

Az elektronikus úton történő igénybejelentéshez egyrészt rendelkeznie kell a foglalkoztatónak (képviselőjének, meghatalmazottjának) Ügyfélkapus hozzáféréssel. Másrészt az elektronikus ügyintézéshez szükséges egy külön regisztráció is az egészségbiztosítónál. Ennek érdekében ki kell tölteni a „REGISZTRÁCIÓS LAP Elektronikus ügyintézés keretében történő ügyintézéshez" elnevezésű nyomtatványt, mely az alábbi internetes hivatkozások alatt érhető el:

 

http://www.neak.gov.hu/data/cms1009279/PEO.29.K.pdf (kézi kitöltéshez),

http://www.neak.gov.hU/data/cms1006442/PEO.29.G.docx (gépi kitöltéshez).

A http://www.neak.gov.hu/data/cms1009235/PEO.29.U.pdf link alatt pedig megtalálható a Regisztrációs lap kitöltési útmutatója.

 

Kitöltést követően a Regisztrációs lapot Békés megyében a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztályához kell eljuttatni (5600 Békéscsaba, Luther u. 3. Postacím: 5601 Békéscsaba, Pf: 117.).

 

Kérjük, hogy azon foglalkoztatók, akik az elektronikus ügyintézéshez regisztrációval még nem rendelkeznek, a Regisztrációs lapot mielőbb juttassák el az illetékes hatóság részére.

 

További programok »

FEL