A korlátozások idén is átírják a Megyenap menetét

2021. július 17. 17:43 | behir.hu

A Békés Megyei Önkormányzat 2016 óta minden év szeptemberének első szombatján szervezi meg a megyei összetartozás napját, a Megyenapot.

A visszajelzések és a rendezvény alatt tapasztaltak alapján elmondható, hogy sikeres, sokakat megmozgató eseményen vehettek részt az előző években a kilátogatók. Múlt évben a koronavírus-járvány miatt sajnos a programelemek közül csupán a kézműves vásár és kistermelői piac várta a látogatókat.

– A járványhelyzet miatti korlátozások sajnos idén is átírják a Békés megyei összetartozás ünnepének megszokott forgatókönyvét. Az egyeztetések még zajlanak, azt azonban elárulhatom, hogy a programelemek közül várhatóan az előző évhez hasonlóan a méltán népszerű kézműves vásár és kistermelői piac valósul meg, kiegészülve a katonai hagyományőrzők bemutatóival és a gyermeksátorral. Az biztos, hogy szeptember 4-én lesz Megyenap, várjuk a látogatókat a város főterén, megteszünk mindent azért, hogy mindenki jól érezze magát, és együtt fedezhessük fel újra Békés megye kincseit – mondta Szegedi Balázs, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke.

A kézműves vásár és kistermelői piac ezúttal is sok-sok termékkel várja majd a vásározókat: nem maradhat el a kolbász, a sajt, a tészta, a méz, a szörp, a lekvár, a kézzel készült ékszerek, textil játékok, kiegészítők, és számtalan különlegesség. A Békés Megyei Népművészeti Egyesület tagjai kiállítással, mesterség-bemutatókkal színesítik a programot. A gyermekeket egy hatalmas játszósátor várja kézműves foglalkoztatóval, interaktív játékokkal valamint népi játszótérrel. Ebben az évben újra bemutatkoznak a katonai hagyományőrzők, akik öltözködési szokásaikkal, eszközeikkel, fegyverzetükkel, harcmodorukkal ismertetik meg az érdeklődőket.

A múlt évben a rendezvényre kilátogatók és a rendezvény iránt elkötelezettek nagy száma mutatta, jó döntés volt megszervezni a megyei összetartozás ünnepét szűkített programkínálattal is, így nem volt kérdés, hogy járványhelyzet adta keretek között, de a legszélesebb programkínálattal idén is legyen Megyenap. A hagyományokhoz híven, szeptember első szombatján, 4-én Békéscsaba főterén várjuk a kilátogatókat – tette hozzá Szegedi Balázs.

További programok »

FEL