A kórházi dolgozók alkotásaiból nyílt kiállítás Békéscsabán

2023. december 6. 20:09 | Hidvégi Dávid

Az egészségügyi dolgozók alkotásaiból nyílt kiállítás szerdán a Békés Vármegyei Központi Kórház dr. Réthy Pál Tagkórházában. Festmények, fényképek és különböző kézműves alkotások láthatók a tárlatban.

Dr. Pálovits Ágota és férje Simonfi Gábor előadásával nyílt meg a kiállítás a békéscsabai kórház Remenár termében. A Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában dolgozó szakgyógyszerész maga is alkotott, három képét állították ki.

– Az egyik akril technikával készült, a másik kettő pedig akvarell festmény. Nekem a központi témám általában a nő, ezt modern, illetve klasszikus elemekkel kombinálva szoktam megjeleníteni – fogalmazott.

Az orvosok, szakdolgozók és beteghordók alkotásaiból álló tárlatot először 2016-ban nyitotta meg a Békés Vármegyei Központi Kórház. Az elmúlt években a járványhelyzet miatt elmaradtak ezek az alkalmak. Az intézmény munkatársai ezúttal festményeket, fényképeket és különböző kézműves alkotásokat állítottak ki. A tárlat anyagát később a Pándy Kálmán Tagkórházban is bemutatják.

– A tárlat a Pándy Galériából indult és dr. Bodor Anita főorvos kezdeményezésére és segítségével a kórházi dolgozók munkáinak kiállításával folytatódott. Az alkotásokat a hagyomány szerint először a Békés Vármegyei Központi Kórházban állítjuk ki, majd átkerülnek a Pándy Galériába – mondta dr. Becsei László főigazgató főorvos.

Ezzel együtt a Hirschmann és a Békés Megyei Ausztrálok Egyesületének felajánlásából megvalósult beruházásokat is átadták a békéscsabai gyermekosztályon.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Gyula és Békés vármegye a díszvendége a csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításnak

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a 46. Utazás Kiállítást a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a rendezvény díszvendége Gyula, a történelmi fürdőváros, valamint Békés vármegye. A sikeres szereplés érdekében a jelentős turisztikai vonzerővel bíró települések részvételével tavaly év végén munkacsoport is alakult.
2024. február 20. 16:47
FEL