Évek óta érkeznek óvodások, iskolások a Uhrin Zoltán klubházba, ahol szakértő kezek instrukciói mellett ismerhetik meg a csabai kolbászkészítés fortélyait. Ezúttal a Százszorszép ovisok Vuk vegyes csoportja – a két és fél évestől a hat és fél évesig – jöttek el. Kiderült, néhányan voltak már disznóvágáson.
Gál Jánosné Gizike, a klubtag elmondta, mivel sok kicsi érkezett, így balesetvédelmi okokból egyedül a húsdarálás folyamatát hagyják ki. Azt követően Todola Mihály (másik klubtag) megkérdezte, ki ismeri a csabai kolbász négy fűszerét? Az egyik kislány hibátlanul felsorolta: só, kömény, fokhagyma és paprika. Legjobban az utóbbival való munka tetszett a gyerekeknek.
– A rendezvény szülői összefogás eredményeként valósulhatott meg – tette hozzá Szabóné Erika csoportvezető.