A klímatudatosság jegyében szerveztek gyerekeknek rajz- és fotópályázatot

2022. február 16. 17:18 | Hidvégi Dávid

A Békéscsabai Városfejlesztési Kft. 2021 végén írt ki rajz- és fotópályázatot általános és középiskolásoknak. A pályázatban résztvevő gyerekeket szerdán köszöntötték a Csabagyöngye Kulturális Központban, a legszebb munkák elkészítői díjat kaptak, ezzel együtt pedig kiállították a munkáikat.

A Modern Városok Programban egy komplex energetikai program zajlik Békéscsabán, amelynek egyik eleme a geotermikus hőhasznosítás. A Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezetője ismertette, hogy a beruházás részeként három geotermikus kutat fúrnak Békéscsabán azzal a céllal, hogy az önkormányzati intézményeket zöldenergiával lássák el. Dr. Sódar Anita hozzátette: ennek köszönhetően a fűtési költség jóval alacsonyabb lesz, illetve csökken a széndioxid-kibocsátás is. A beruházás végén az intézmények a termálvízből kapják majd a fűtéshez szükséges hőenergiát.

A beruházással kapcsolatosan a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. 2021 végén írt ki egy rajz- és fotópályázatot általános és középiskolásoknak, a Föld ereje címmel. A cég sikeresnek tartja a kezdeményezést, hiszen a rajzpályázatra 81, míg a fotópályázatra 23 darab alkotás készült.

– Az volt a célunk, hogy bemutassuk, a gyerekek hogyan használnák fel a geotermikus energiát a mindennapi életben. A másik célkitűzésünk az volt, hogy ráirányítsuk a gyerekek figyelmét a klímaváltozásra. Rendkívül igényes rajzok és fotók érkeztek – mondta az ügyvezető.

A városfejlesztési kft. szerdán, a Csabagyöngye Kulturális Központban átadta a legjobb munkákért járó díjakat, illetve köszöntött minden gyereket, aki a pályázatban részt vett. Ezzel együtt a munkákból egy kiállítás is nyílt.

 

Galéria

További programok »

Önkormányzati hírek

Közel egymilliárd forintból fejlesztik az Árpád fürdőt

Sikeres pályázatot nyújtott be a békéscsabai önkormányzat az Árpád fürdő, a Munkácsy Negyed és a CsabaPark fejlesztésére. A beruházások a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz részeként 950 millió forint európai uniós támogatásból jönnek létre. A munkálatok várhatóan jövőre kezdődnek és 2026. első felében fejeződnek majd be.
17:36
FEL