A Kispest ellen kezdik a 2022-es esztendőt a csabai kézilabdázók

2022. január 7. 06:25 | Papp Ádám Sándor

A Kispest ellen kezdi meg a 2022-es naptári évet a női kézilabda NB I/B-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE. A felek eredetileg november 27-én játszották volna le a találkozót, de a csabai klub kérésére elnapolták a mérkőzést, amelyet szombaton 17 órától pótolnak az Evangélikus Sportcsarnokban.

A csabai kézilabdázók legutóbb december 11-én a Magyar Kupában léptek pályára. Kukely Annáék akkor a NEKA együttese ellen harcolták ki a legjobb 8 közé jutást a sorozatban. A Békéscsabai Előre NKSE közel egyhónapos szünetet követően lép pályára bajnoki mérkőzésen, szombaton, a Kispest ellen. A viharsarki együttes a városi sportcsarnok küzdőterének javítása miatt a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban fogadja ellenfelét.

– Nehéz mérkőzésre számítok. A Kispest elleni meccs egy elhalasztott találkozó. Sajnos nem volt lehetőségünk edzőmérkőzéseket játszani a szünetben. Továbbá nem a saját pályánkon játszunk, így mindenképpen nehéz lesz – fogalmazott Mayer Szabina.

A Békéscsabai Előre NKSE hibátlan mérleggel, 22 ponttal vezeti az NB I/B Keleti Csoportját. Papp Bálint csapatának szombati ellenfele 12 mérkőzésből 5 alkalommal tudott győzni, így a Kispest jelenleg a tabella 6. helyét foglalja el.

– Egy olyan játékot szeretnék látni, hogy hazai pályán mi domináljunk, és az első pillanattól kezdve meghatározóak legyünk védekezésben. Mint ahogy eddig a bajnokságban láthattuk, az lehet a kulcs, ha hátul stabilak vagyunk és van kapusteljesítmény, akkor le tudjuk egyszerűsíteni a dolgunkat. Amennyiben ez nem sikerül, akkor szenvedhetünk is – emelte ki a vezetőedző.

A Békéscsabai Előre NKSE – Kispest NKK bajnoki mérkőzés szombaton 17 órától kezdődik az Evangélikus Sportcsarnokban.

További programok »

FEL