A Kettős-Körösön is elsőfokú a készültség

2021. május 22. 14:36 | behir

A Kettős-Körösön elsőfokú, a Fekete-Körösön másodfokú az árvízvédelmi készültség, az árhullám levonulóban van - tájékoztatott a Körös-Vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) szombaton.

A Kövizig területén lévő 341 kilométer hosszú árvízvédelmi töltésből 71 kilométeren van elsőfokú, 36 kilométeren másodfokú készültség - közölték.

A Fekete-Körösön várhatóan vasárnap megszűnik a készültség. A Kettős-Körös Békésnél szombat este-éjszaka tetőzik 590 centiméteres vízállás körül, várhatóan vasárnap szűnhet meg az elsőfokú készültség.

A Fehér-Körös Gyulánál még néhány centiméteres emelkedést követően szombaton tetőzik, készültségi szintet várhatóan nem ér el. Ugyancsak készültségi szint alatt tetőzik a Hármas- és a Sebes-Körös, valamint a Berettyó - írták. Hozzátették: a következő 24 órában a meteorológiai előrejelzés szerint nem várható jelentős mennyiségű csapadék a Körösök vízgyűjtőjén.

Jelenleg öt szakaszon van érvényben belvízvédelmi készültség: három szakaszon elsőfokú, kettőn másodfokú. Az igazgatóság területén kilenc szivattyútelep üzemel, ebből kettő folyamatosan - áll a közleményben.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL