Apadnak a Körösök, alacsonyabb a készültség

2019. június 2. 13:31 | behir

A Fekete-Körösön már csak elsőfokú árvízvédelmi készültség van, a többi esetében pedig nem emelkedett vagy csökkent a készültségi szint.

 

A Fekete-Körös Nagyzeréndnél szombaton 17 órakor 738 centiméteren tetőzött, majd vasárnap reggel 5 óráig 714 centiméterig apadt. Antnál a folyó vízállása tegnap délben érte el a II. fokú szintet, majd 610 centiméteren délután 17-18 órakor tetőzött. Vasárnap, hajnali 1 órakor visszalépett II. fokú készültégi szint alá. Remeténél még árad, hajnali 4 órakor érte el az 500 cm-es I. fokú készültségi szintet.

A Fehér-Körös Kisjenőnél 602 centiméteren tetőzött tegnap 13 órakor, éjszaka visszasüllyedt készültségi szint alá. A folyó Gyulánál enyhén áradó tendenciájú, 25 centiméterrel készültségi szint alatt van a vízállás. A Kettős-Körös Békésnél továbbra is jellemzően 2 centiméter/óra intenzitással árad. Az I. fokú szintet szombaton 18 órakor érte el, vasárnap reggel 7 órakor 581 centiméter volt a vízállás.

A Sebes-Körös vízállása Körösszakálnál az elmúlt 24 órában jellemzően 70-120 centiméter között stagnált. A folyó Körösladánynál tegnap este érte el az I. fokú szintet, vasárnap reggel 6-kor 409 centimétert mértek. A Berettyó Szeghalomnál gyengén árad, 20 centiméterrel készültségi szint alatt van a vízállás, áradási intenzitása jellemzően 1 centiméter/óra.

A Hármas-Körös Gyománál és Szarvasnál is készültségi szint alatt van.

 

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén továbbra is mind a 10 belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben. Az elöntött terület nagysága 5 690 hektár, ennek nagyobb része vetés. Másodfokú a készültség a Kettős-Körös jobb parti, a hosszúfoki és az élővíz-csatornai belvízvédelmi szakaszokon.

 

További programok »

FEL