A kerékpározást népszerűsítette a BRSE az Autómentes Napon

2017. szeptember 22. 11:29 | behir

A négyszeres magyar bajnok és Bajnokok Ligája-induló Linamar-Békéscsabai Röplabda SE mindig is elkötelezett volt azon kezdeményezések támogatásában, amelyek a fenntartható fejlődést és a környezetvédelmet célozzák meg.

Békéscsaba városa is csatlakozott az „Autómentes Nap” elnevezésű kezdeményezéshez, amely rendezvény célja, hogy a résztvevők felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, népszerűsítsék a kerékpáros és a gyalogos közlekedést.

Fontos megemlíteni, hogy a BRSE-játékosok nemcsak ezen a napon járnak kerékpárral, hanem a hétköznapokban is szívesen használják ezt a közlekedési eszközt. A klub két esztendeje indította el azt a kampányt, amelyben támogatók vásárolhattak egyedi, a játékosok neveivel ellátott, egyedi kerékpárt a csapattagoknak és a stábnak. A kezdeményezés hatalmas sikert aratott, rövid időn belül számos vállalkozó és mecénás jelentkezett, akik a jó ügy mellé álltak.

Az Autómentes Napon a hűvös idő és a szitáló eső ellenére, már reggel 7 órakor nyeregbe pattant a klub két játékosa, Szedmák Réka és Petőváry Panni, akik Baran Ádám klubelnökkel kiegészülve bicikliztek a Korzó térre, ahol részt vettek a „Bringás reggeli” elnevezésű programon, amelyen Békéscsaba Megyei Jogú Város támogatásával, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület és a Fenntartható Térségért Alapítvány munkatársai reggelivel jutalmazták a kerékpárral közlekedőket.

A nyáron a fővárosból érkező Petőváry Panni elmondta, hogy rövid idő alatt megszerette Békéscsabát, melyet élhető, szép városnak tart.

- A mindennapok során az egyesülettől kapott biciklivel közlekedek, nagyon élvezem, még a zord időjárás sem tud eltántorítani. Nincsenek nagy távolságok, 10 perc alatt gyakorlatilag mindenhova el lehet jutni két keréken – mondta a fiatal sportoló.

Gondolataihoz csatlakozott Szedmák Réka is, aki meglepődött a remek csabai kerékpáros infrastruktúrán.

- Szeretek Békéscsabán élni, az elmúlt hetek során megismertem a várost, mely egyszerre szép, nyugodt és biztonságos. Nekem is van egyedi biciklim, melyet büszkén használok. Örömmel veszünk részt minden ilyen rendezvényen, ahol népszerűsíthetjük a fenntartható fejlődés fontosságát és az egészséges életmódot – árulta el a csabaiak kiválósága

Baran Ádám, a klub elnöke hangsúlyozta, az Autómentes Nap célja, hogy a lakosságot ráébressze arra, hogy nem muszáj mindig mindenhová autóval közlekedni, az ilyen szemléletformáló tevékenységhez szívesen csatlakozik a klub. Hozzátette: a bajnokcsapat sportolóiról köztudott, hogy mindennapjaik során kerékpárral közlekednek, így hitelesen nyilatkozhattak és mutattak jó példát.

 

Forrás: BRSE

 

 

További programok »

FEL