A jó sportolókat, diákolimpikonokat köszöntötték Gyulán

2021. június 9. 19:01 | Hidvégi Dávid

Jó sportolókat, kiváló tanulókat és diákolimpikonokat köszöntöttek szerda délelőtt a gyulai városházán. Az önkormányzat összesen 67 elismerést adott át a diákoknak és az őket felkészítő tanároknak!

A város polgármestere, Görgényi Ernő ünnepi beszédében gratulált a nagyszerű sport- és tanulmányi eredményekhez, külön megköszönve a testnevelő tanárok, edzők munkáját és a szülők áldozatos támogatását.

– Valamennyien büszkék lehetünk azokra a teljesítményekre, helyezésekre, amelyeket a gyulai sportolók elértek a rangos versenyeken, de még ezen is túlmutató módon, azért is szívügyünk az ifjú sportolók elismerése, mert ők képviselik azt a mentalitást, amely a sport szeretetén át az egészség megőrzésének záloga. Ezt kívánjuk piedesztálra emelni és jó példaként állítani az egész társadalom elé – fogalmazott.

A város a Gyulai Tankerületi Központtal együtt köszöntötte a kiváló tanulókat és diákolimpikonokat.

– Nagyon örülünk annak, hogy egy rendhagyó tanévben is ilyen sok szép teljesítmény született. A gyermekek ebben a nehéz időszakban is éreztek magukban kedvet és erőt arra, hogy elinduljanak egy-egy megmérettetésen. Ehhez mindenkor ott volt a családjuk, tanáraik és edzőik támogatása – hangsúlyozta Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója.

 

 

Több, mint 40 diák gyűlt össze a gyulai városháza dísztermében, akik az elmúlt tanévben kiváló sportsikereket értek el csapatban vagy egyéniben. A legtöbben emellett kiváló tanulmányi eredményekkel bírnak és egyetemen tervezik a továbbtanulást, akár itthon, akár külföldön.

– Nagyon jó érzés, hogy a város összes kitűnő tanulója és sportolója elismerést vehetett át. Büszke vagyok arra, hogy ennyien képviselhetjük Gyulát – mondta Mácsok Fruzsina, aki az Erkel Ferenc Gimnázium végzőse és az Amerikai Egyesült Államokban folytatná tanulmányait egy Arizona állambeli egyetemen.

Veres Laurát már senkinek sem kell bemutatni a városban, éppen a múlt héten köszöntötte az önkormányzat. A 15 éves úszó legutóbb az Európa-bajnokságon okozott meglepetést, ahol a 4x200 méteres női gyorsváltóban ért el második helyezést.

– Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ilyen formában is gondoltak rám és a többi kiváló diákkal és jó tanulóval együtt díjaztak. Nagyon örülök annak, hogy a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium tanulója lehetek. Igazgató asszony nagyon sokat segít a felkészülésemben és az egész tantestület támogat. Nagyon sokat köszönhetek a tanáraimnak – emelte ki.

Az esemény végén a Gyulasport Nonprofit Kft megköszönte az önkormányzat és a felkészítő tanárok, iskolaigazgatók egész tanéves munkáját.

 

Galéria

 

További programok »

FEL