A Jankay tehetségei a reflektorfényben

2017. május 26. 16:41 | Papp Ádám Sándor

Jankay a színpadon elnevezéssel tartottak tehetséggondozó gálaműsor, szerdán, a Jókai Színházban.

A már hagyománnyá váló gálaműsort, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezték meg először, kilenc éve.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nyitotta meg a rendezvényt és hangsúlyozta az iskola és tanárok érdemeit: „Én úgy gondolom, hogy már maga az a tény, hogy ez a Jankay a színpadon előadás és műsor létrejött, bizonyítja, hogy a tanárok és a gyerekek, családok által alkotott Jankays közösség jól működik, színvonalasan működik, a gyermekek szeretnek ide járni, a családok szívesen íratják be ide a gyermekeket és a tanárok igazán lelkiismeretes munkát végeznek."

A tehetségnap alkalmával, a diákok azokkal a produkcióikkal léptek színpadra, amelyekkel városi, megyei, illetve országos szinten értek el sikereket.

A két órás előadás során, több mint 250 diák lépett fel.

Főként kulturális, de sport, illetve idegen nyelvi produkciókat is láthattak az érdeklődők.

A szervezők izgatottan várják a jövő évi, 10. alkalommal megrendezendő gálaműsort.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Kultúra

Szabó István és az ügynökmúlt árnyai

A Magyar Filmakadémia Egyesület szerdai közleménye szerint Szabó István filmrendező nem veszi át életműdíját a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén. A rendezőt a kitüntetéssel kapcsolatban többen kritizálták, ezért mondott nemet a díjátadón való megjelenésre.
18:28
FEL