A huszonötezredik látogató is átlépte a kastély küszöbét

Egy középvárosnyi ember járt már a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban. 

Ismét ünnepeltek az Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont hársfákkal teli kastélyparkjában, a látogatóközpont a mai napon fogadta a huszonötezredik látogatóját. Kormányos Jánosnét, dr. Görgényi Ernő köszöntötte. 

A gyulai hölgy, miután átvette a belépést biztosító jegyeket elmondta: régebben egy rövidebb ideig az épületben lakott, az ott töltött két évről szép emlékei vannak. Örül annak is, hogy akadálymentesített lett a látogatóközpont, ugyanis már régóta vágyott arra, hogy egyszer visszatérhessen.

A márciusban átadott látogatóközpont sikere abban rejlik dr. Görgényi Ernő szerint, hogy az országban is egyedülálló, különleges kiállítás található az épületben, ami ráadásul egy gyönyörű, történelmi helyszínen található. A kastély egykori életét felvillantó élményalapú, multimédiás eszközök teszik egyedivé a helyet. Ezen kívül a gyulaiak nosztalgiával is kötődnek az épülethez. – Nagy szerencsénk van, hogy a huszonötezredik látogató is egy gyulai polgár, aki annak idején dolgozott is az épületben. Így az ő élete is ezer szállal kötődik ehhez a házhoz.

A kastély önfenntartó működéséhez szükséges látogatószám ötvenkilencezer látogató lenne egy évben – fogalmazott Dombi Ildikó, a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője. Véleménye szerint a mostanra elért eredmény azt mutatja, hogy vélhetőleg az év végére ezt a kitűzött számot sikerül elérni. Bíznak abban, hogy a látogatószám a következő hónapokban is hasonlóan alakul. Elmondta az eddigi tapasztalatok alapján az interaktív elemeket keresik a leginkább. Nemrégiben egy új elem is bekerült az épületbe, az úgynevezett varázstükör, ami előtt korabeli ruhákba lehet felöltözni virtuálisan.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,