A húsvéti programokon túl nyúlbirodalommal is készültek az Almásy-kastélynál

2023. április 8. 15:00 | Vincze Attila

Szombaton megjelentek a nyulak a gyulai Almásy-kastély parkjában, ami már a húsvét közeledtét jelzi. Az ünnepi hosszú hétvégén színes programkínálattal várják az érdeklődőket a várban és a kastélyban.

A gyulai kiállítóhelyekért felelős Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője megkeresésünkre elmondta, elsődleges céljuk, hogy az ünnep idején a városba érkező turistákat kiszolgálják, számukra pedig élményszerű programokat nyújtsanak. Mint ahogy Fábián Tamás a behir.hu-nak kiemelte, a Gyulai várban és az Almásy-kastélyban is több fotóponttal készültek, amelyek az adott történelmi épület hátteréhez kapcsolódnak, illetve ezeken a helyszíneken egykori, régen népszerű játékokkal is várják a látogatókat. A várnál ez a paraszti hagyományokat idéző, a kastélynál pedig inkább a polgári életmódhoz köthető játékokat jelenti. Hangsúlyozta, hogy a hosszú hétvége minden napján nyitva tartanak.

 

 

A nyulakról sem feledkezhetünk meg természetesen, hisz láthatóan nagyon nagy az érdeklődés, a gyermekek szeretik ezeket az állatokat, sokan a nagyvárosokban élve nem is találkoznak hasonló teremtményekkel, emiatt is gondoltuk úgy, hogy jelenjenek meg nálunk a nyulak húsvétkor fogalmazott Fábián Tamás, aki egyúttal megjegyezte, hogy az állatok védelme érdekében nem lehet megsimogatni a nyuszikat. 

 

 

Hozzátette, hogy az intézmény többféle húsvéti programot is kínál az érdeklődők számára. A várban és a kastélyban is lesz tojásdíszítés, előbbiben autentikusabb módon, míg utóbbiban a mai kornak megfelelő eszközökkel készíthetik el a látogatók a tojásokat. Húsvét vasárnap pedig "Szagos lötty" elnevezéssel kölni készítésre invitálják a vendégeket, de a gasztronómia szerelmesei sem maradnak program nélkül: húsvét mindkét napján főtt tojást és sonkát lehet kóstolni a kastély Stefánia-szárnyának csemegetárában.  

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL