A hotelekben közel teltház lesz a hosszú hétvégén

2019. október 29. 07:48 | Sipos Gábor

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a tavalyi évben, mintegy 8 százalékkal nőtt a szállások kihasználtsága, az idei évben még jobb eredményeket várnak. Ezen a héten őszi szünet van az iskolákban, pénteken pedig halottak napja lesz, így hosszú hétvége áll előttünk.

Sokan választják a pihenésük helyszínéül a gyulai szállodákat. A hét elején majdnem teltházas, a hosszú hétvégére már jelenleg is közel 90 százalékos kihasználtságot vetítenek előre a hotelek. Információk szerint ezen a héten a vendégéjszakák nagy részét a pihenni vágyó családok töltik a hotelekben, míg az idősebbek jellemzően nem ezt a hetet szánták a kikapcsolódásra.

A Hungest Hotel Erkel igazgatója, Tóth Gábor elmondta, hogy ezen a héten speciális programokkal várják a hozzájuk látogatókat. Rengeteg az ünnepi hétvégéhez köthető tevékenységet szerveznek, például tökfaragásra adnak lehetőséget az érdeklődőknek.

- Most átlagban 3-4 éjszakára érkeznek a vendégek. A vendégarány nálunk úgy alakul, hogy 20 százalék a külföldi vendég, és ennek a 20 százaléknak a 90 százaléka a határ közelségéből fakadóan román vendég, akiket nagy szeretettel várunk – nyilatkozta a neves hotel első embere.

 

További programok »

FEL