A herendi porcelán Shanghajban mutatkozik be

2021. november 24. 17:55 | behir.hu

A magyar kulturális örökség egy fontos szelete, a herendi porcelán a Sanghaji Képzőművészeti Múzeumban, a Hudec László tervezte egykori Madier-villában mutatkozik be a kínai nagyközönségnek.

A herendi porcelánművészet remekei első alkalommal mutatkoznak be önálló művészeti tárlat keretében a távol-keleti országban.

A kiállítás szervesen kapcsolódik a Herendi Porcelánmanufaktúra kulturális missziójához, amelynek keretében az elmúlt évtizedben mintegy 150 herendi kulturális kiállítás nyílt világszerte, ezzel is hozzájárulva a pozitív országimázs építéséhez – hangsúlyozza dr. Simon Attila vezérigazgató.

A több mint száz alkotást felvonultató tárlaton az érdeklődők a világelső porcelánmanufaktúra legnevesebb mintáit csodálhatják meg, így Viktória-, Apponyi-, Rothschild- és Royal Garden-szetteket is. A kiállítás szerves részét alkotják a 19. században tervezett, kínai mintákkal díszített herendi szervizek.

Galéria

A zártkörű megnyitót követően az érdeklődők november 20-tól december közepéig tekinthetik meg a kiállítást, illetve vehetnek részt tárlatvezetéseken.

Az 1922-ben megépített, Hudec László tervezte hófehér villaépület az egykori francia selyemkereskedő, H. Madier számára készült, majd később Chen Yi, Sanghaj első polgármesterének rezidenciájaként szolgált. Az elegáns villa ma a Sanghaji Képzőművészeti Múzeumnak ad otthont.

 

Forrás: kultura.hu

 

További programok »

Kultúra

Kézműves foglalkozások a Békés Megyei Könyvtárban – galéria

A gyöngyhímzés, illetve -fűzés része a magyar néphagyományoknak, az egyes vidékek tradicionális ünnepi viseleteinek. Vannak elhivatott gyakorlói ennek a tevékenységnek. Kedden délelőtt a Békés Megyei Könyvtár egyik munkatársa invitálta az érdeklődőket a népművészeti programra.
13:24
FEL