A házigazda Kaposvárt is legyőzte és megnyerte a Diamant Kupát a BRSE

2020. szeptember 19. 18:43 | behir

Felkészülési tornán vett részt hétvégén a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület felnőtt csapata Kaposváron. A csabai lányok a házigazda mellett a címvédő Vasas Óbuda együttese ellen tesztelhettek a bajnoki szezon kezdete előtt, és végül megnyerték a Diamant Kupát.

1.MCM-Diamant Kaposvár – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (16, -20, -21, -21)

Kaposvár Aréna, 150 néző. Vezette: Kiss Z., Szabó Zs.

Kaposvár: Kump 7, Király-Tálas 5, Szűcs K. 1, Bodovics 6, Helic 12, Klisura 23. Csere: Szpin (liberó), Szedmák 1, Matic 7, Djuric 3. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

BRSE: Kosekova 3, Glemboczki 11, Vander Weide 15, Drpa 17, Pekárik 10, Grudina 9. Csere: Molcsányi (liberó), Bezsonova 1, Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk, a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE  pénteken 3-1-re nyert a Vasas Óbuda ellen. Szombaton az MCM-Diamant Kaposvár ellen léptek pályára, ellenük is 3-1 nyertek.

Mindkét csapat egy-egy győzelemmel várhatta a Diamant Kupa utolsó napját, hiszen a házigazda Kaposvár csütörtökön, míg a Swietelsky - Békéscsabai Röplabda SE pénteken nyert a Vasas Óbuda ellen.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, elsősorban a szerb Adela Helic jeleskedett a pontszerzésben. 10:7-nél időt is kért Tóth Gábor, melyet követően ugyan felzárkózott a BRSE, de később újra a somogyiak domináltak. Kosekova helyére Cicic érkezett, még Glemboczkit Bezsonova váltotta. Vander Weide próbálkozásait remekül hatástalanították Szpin Renátáék, Klisura viszont ezúttal is igazolta klasszisát és vezetésével magabiztosan nyerte az első szettet a Kaposvár.

A második etapban villámrajtot vett a BRSE, Sasa Nedeljkovic 0:4-nél időkérésre kényszerült. Megszilárdult a védekezés és támadásban is szellemes, bátor akciókat vezetett a csabai csapat. Cserélt a hazaiak mestere, Szűcs Kingát Tanja Matic váltotta. Ez sem hozta meg a fordulatot 4:14-nél 10 pontos csabai előnyt mutatott az eredményjelző. Marta Drpa is elérte az üzemi hőfokot, szépen termelt, de Glemboczki Zóra remekül teljesített ebben a periódusban. Nem adta fel a Kaposvár, elkezdett zárkózni a hazai együttes, azonban ez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. Egyenlített a BRSE!

 

(Fotó: Kuti István)

 

A harmadik szettre feladót cserélt a BRSE, illetve Bezsonova is lehetőséget kapott. A csabaiak vezetőedzője már a találkozó előtt elmondta, hogy az eredmény alakulásától függetlenül forgatja majd csapatát. Nagy küzdelmet, olykor bosszantó hibákat, olykor pedig klasszis megoldásokat láthatott a nagyérdemű.

Felváltva vezettek a csapatok, egyik fél sem tudott 2-3 pontnál többel ellépni. Pályára lépett a hazaiaknál Szedmák Réka, akit nyomban egy hatalmas blokkal köszöntöttek volt csapattársai. Ritmust váltott a Békéscsaba, a zsinórban szerzett 6 pontra nem volt somogyi válasz. Jött is az időkérés Sasa Nedeljkovic részéről. Harcolt a Kaposvár, de hősiesen védte előnyét a BRSE, majd Marta Drpa pontjainak köszönhetően lezárták a játékrészt és a szettek arányát tekintve átvették a vezetést.

Jöhetett a negyedik etap, amelyet a hazaiak kezdtek jobban, de gyorsan egyenlítettek a csabaiak. Újabb fordulatot követően pedig átvette a vezetést. (11:15) Klisura fújt riadót ismét zárkóztak a somogyiak, de Pekárik blokkja és Grudina centertámadása tartotta a különbséget. Tóth Gábor mesterien dirigálta a lányokat, ha kellett fanatizált, ha kellett higgadtan biztatta övéit. A hajrában minden egyes labdáért ádáz csata dúlt, a BRSE nagyszerű csapategységről tanúbizonyságot téve verte vissza az ellenfél minden próbálkozását és nyerte meg a mérkőzést, ezzel pedig a tornát is.

 

Mestermérleg

 

Sasa Nedeljkovic: Gratulálok a Békéscsabának, igazi döntőt játszottak a csapatok. Játékunkon még érződik a fél éves kihagyás, még többet kell dolgoznunk.

Tóth Gábor: A bajnokság élmezőnyébe tartozó csapatok vívtak nagyon hasznos felkészülési tornát Kaposváron. Voltak még hibáink, melyeket igyekszünk kiküszöbölni a következő hetekben.

 

Forrás: BRSE

 

Galéria

További programok »

FEL