A Hajrá Békéscsaba is értékelte a decemberi közgyűlést

2021. december 16. 17:10 | Papp Ádám Sándor

Dr. Juhász István és dr. Szigeti Béla, a Hajrá Békéscsaba önkormányzati képviselői csütörtökön délután értékelték a 2021-es év utolsó közgyűlésén történteket.

Dr. Juhász István önkormányzati képviselő elsőként a járási egészségfejlesztési tervvel kapcsolatban elmondta: az előterjesztett anyag 150 oldalon keresztül mutatja be, hogy a békéscsabai járáshoz tartozó települések milyen szociális, egészségügyi helyzetben vannak és iránymutatást ad arra, hogy az önkormányzatnak milyen intézkedésekre van szüksége a következő években.

A fás szárú növények védelmével kapcsolatban szükségesnek tartja megvizsgálni, hogy milyen szakemberek bevonására van szükség. Elmondta: a képviselők egy történeti bemutatást láttak az előterjesztésben, amely tartalmazza a fakivágásokkal, pótlásokkal, a zöld terület növelésével kapcsolatos elképzeléseket. Hozzátette, hogy a rendelet megalkotását célzó előterjesztésről a grémium legkésőbb márciusi ülésén tárgyal majd.

Dr. Szigeti Béla önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a testület áttekintette a 2021-es költségvetés alakulását, valamint a jövő évi koncepciót. Hangsúlyozta, hogy a költségvetésre idén is rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány, ezáltal a városnak többletkiadása és bevételkiesése volt. Fontosnak tartja ennek ellenére, hogy a működőképességet sikerült fenntartani és azokat a fejlesztéseket, amelyek főként a Modern Városok Program részeként zajlanak, a kivitelezők zavartalanul tudják végezni.

Kitért arra is, hogy a 2022-es év költségvetési koncepcióban kiemelt szerepet kap a működőképesség biztosítása és a fejlesztések folytatása. Új prioritásként jelent meg a tervezetben a klímasemlegességgel, zöld stratégiával kapcsolatos beruházások elindítása, amelyre egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni véleménye szerint. Az infláció hatásaira reagálva fontos tartja, hogy a jövő évben az intézményi dolgozók bérfejlesztése megtörténjen.

A CsabaPark üzemeltetőváltásával kapcsolatban elmondta, hogy a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. üzleti tervét üdvözölte, több ponton látott bíztató jeleket arra, hogy hogyan hasznosíthatnák a létesítményt a jövőben. 

További programok »

FEL