A gyulai Sissi-kiállítás harmincezredik látogatóját köszöntötték szombaton

2023. szeptember 23. 18:48 | Kovács Andrea

Október 31-ig látható az “Úton Erzsébet királynéval” című kiállítás Gyulán, az Almásy-kastélyban. A tárlat közelgő zárására hívta fel a figyelmet az a rendezvény, amelyen a kiállítás anyagát biztosító Gödöllői Királyi Kastély hivatalos Sissi-hasonmásával is találkozhattak az érdeklődők. A különleges eseményen a harmincezredik látogatót is köszöntötték.

A gödöllői és a gyulai kastély szakembereinek közreműködésével megalkotott Úton Erzsébet királynéval című kiállítás azt a térben, időben és Sissi személyiségében zajló, végtelennek tűnő utazást igyekszik felidézni, amely az uralkodónő életét jellemezte.
– Nagyon sokat tanultunk ebből a közös munkából, a tárgyak Gödöllőről érkeztek ide, de a tárlatot együtt hoztuk létr, mind a két intézmény gondolkodását képviseli. A hagyományos tárgyak és a modern, interaktív eszközök egy olyan egyvelege, ami igazán élvezetessé teszi az ismeretátadást a látogatók számára. Meglepetésként egy olyan új műtárgyat hoztunk el, amelyet a közönség korábban sosem láthatott: Erzsébet királynénak a szent koronával díszített, vésett teáskészletéről van szó, amely magángyűjteményben volt és egy ausztriai aukciósházból sikerült megvásárolnunk két hónappal ezelőtt – mondta el dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatója.

 

 

– 2022 májusában nyílt meg az "Úton Erzsébet királynéval" című kiállítás, amelyt egy évre terveztünk, de olyan nagy volt az érdeklődés hogy sikerült a gödöllői királyi kastéllyal megállapodni abban, hogy ez év október 31-éig nálunk maradhasson. A mai napon egy nagyon izgalmas program kapcsolódik a kiállításhoz, hiszen az ebédlőben Erzsébet királyné koronázási ruhájának kézzel készített másolatában fogadja a vendégeket  a Gödöllői Királyi Kastély hivatalos Sissi-hasonmása. Este pedig egy koncertet hallhatnak vendégeink, az Elizabeth-ből és a Rudolf című musicalből, Kocsis Dénes és Vágó Zsuzsi adnak elő részleteket – ismeretette a finisszázs programját Fekete-Dombi Ildikó, a gyulai Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója. 

 

 

A tárlat harmincezredik látgatója Nyíri Jánosné, Nyékládházáról érkezett Gyulára a gyógyfürfőbe, és mindenképpen meg szerette volna nézni a kastélyban a Sissi-kiállítást.

– Nagyon színvonalas és érdekes a tárlatvezetés, gyönyörű a kiálltás. Nagyon örültem neki, hogy pont én volltam a harmincezredik látogató. Köszönöm az ajándékokat és szeretnék jövőre is visszatérni a fürdővároba és kastélyba – mondta el a Nyíri Jánosné.

További programok »

Gyula

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL