A Fidesz iroda előtt demonstráltak

2016. június 11. 15:04 | Laczkó Viktória

Békéscsabailak is csatlakoztak ahhoz az országos pedagógustüntetéshez, amit a Tanítanék Mozgalom szervezett szombat délután Budapesten. A helyi demonstrációt az Ébredj, Viharsarok civil csoport fogta össze. A jelenlévők a kormánynak szóló üzeneteikkel ragasztották teli a békéscsabai Szabadság téri Fidesz irodát.  

Az üzenetek a Fidesz iroda ablakára, a fehér szalagok a korlátra kerültek. Mindezzel a pedagógusok iránti támogatásukat fejezték ki a civil csoport tagjai és a demonstrációra érkezők.  A helyi csoport a véleménynyilvánítási akciójával támogatja a pedagógusok budapesti megmozdulását. 

Hrabovszki-Megay Oktávia az Ébredj, Viharsarok vezetője hangsúlyozta:

"Rengeteg pedagógus, diák és szülő panaszkodik, hogy óriási gondok vannak az oktatási rendszerben és a magyar oktatásban. Egy háttértámogatást szeretnénk nekik biztosítani, vagy nyújtani, hiszen ők találkoznak a mindennapos problémákkal, ők élnek benne és nekik kell felnevelni azt a generációt, ami utánunk következik. "

- (...) "Nem szabad elfelejtenünk, hogy a történelem során mindig is voltak olyan zsarnokok és gyilkosok, akik egy ideig legyőzhetetlennek tűntek, de végül mindig elbuktak "(...) - a Tanítanék Mozgalom kormánynak címzett üzenetét olvasta fel az egyik szülő a budapesti tüntetéssel egy időben.

Bod Tamás szerint: "Ez lenne a lényeg, hogy egy okos, értelmes, humánus országban éljünk és ennek az alapja az iskola, amelyet ez a kormány úgy néz ki, hogy tönkre akar tenni.”

A megmozduláson helyi pedagógusok is részt vettek, egyikük a jelenlegi állapotot az 50-es évek oktatási rendszeréhez hasonlította.

"Nekem van hét unokám, most születik a nyolcadik augusztus elején. Én nem szeretném, ha ők olyan oktatást élnének meg, ami nálunk az 50-es években volt. Én szeretném, ha ők egy gondolkodó, nagyon jó iskolába járnának, ahol megtanulnák a nyitott gondolkodást "- fogalmazott Molnár Julianna.

Közös éneklés után a Tanítanék Mozgalom felolvasott üzenetének kiragasztásával zárult a flash mob.

FEL