A Curiositas és a Szentivánéji Álom lett az ország tortája

2020. augusztus 4. 12:38 | behir

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. Évről-évre egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Az idei győztest kedden délelőtt hirdették ki az Országházban. A zsűri 2020-ban Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmesterének Curositas fantázianévre hallgató tortáját ítélte a legjobbnak.

A torta összetevői: fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat.

Latinul kíváncsiság, magyarul izgalmas, újszerű, ez a kuriozitás. A torta pontosan ilyen érzéseket kelt. Kevesen tudják, hogy a birsalma az egyetlen olyan gyümölcs, ami nyers állapotban szinte élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek. Ez ebben a tortában tökéletesen sikerült.

 

 

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat Dienes Andrea cukrászmester vezetésével készült alkotása, a Szentivánéji Álom nyerte.

A két győztes tortát augusztus 19-től kóstolhatjuk meg az ország számos cukrászdájában.

További programok »

Itthon

Ingyenes látás- és szemüvegellenőrzés az optikákban

Idén októberben is megszervezi a Látás hónapját a Magyar Látszerész Szövetség, azonban a járványhelyzetre tekintettel a megszokott egy hónapos időszakkal szemben, az online kupon letöltése esetén az év végéig biztosítják az ingyenes látás- és szemüvegellenőrzést a kampányban részt vevő optikák.
16:04
FEL