Az idei győztest kedden délelőtt hirdették ki az Országházban. A zsűri 2020-ban Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmesterének Curositas fantázianévre hallgató tortáját ítélte a legjobbnak.
A torta összetevői: fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat.
Latinul kíváncsiság, magyarul izgalmas, újszerű, ez a kuriozitás. A torta pontosan ilyen érzéseket kelt. Kevesen tudják, hogy a birsalma az egyetlen olyan gyümölcs, ami nyers állapotban szinte élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek. Ez ebben a tortában tökéletesen sikerült.
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat Dienes Andrea cukrászmester vezetésével készült alkotása, a Szentivánéji Álom nyerte.
A két győztes tortát augusztus 19-től kóstolhatjuk meg az ország számos cukrászdájában.